Кулата на Лондон (лондонският Тауър) е най-известната крепост в Англия

...
Кулата на Лондон (лондонският Тауър) е най-известната крепост в Англия
Коментари Харесай

Лондонският Тауър бил защитаван с магия

Кулата на Лондон (лондонският Тауър) е най-известната цитадела в Англия към този момент повече от хиляда години. Въпреки забележителните укрепления крепостниците не се чувствали изключително предпазени.

Ново археологическо проучване на Кулата демонстрира, че някои от жителите на крепостта са употребявали вълшебства за спомагателна отбрана, най-много от дявола.

Открити са десетки знаци за „ ритуална отбрана “. Те съставляват дребни изгаряния по колоните на крепостта. Според организацията, която поддържа Лондонската кула – Исторически кралски дворци (Historic Royal Palaces) – откритията са „ извънредно значими “. Смята се, че всички 54 знака са сложени сред XVI и XVIII век. Основните цели на ритуалите са били отбрана от пожари, светкавици и силите на вещици и дяволи.

Independent

Археолозите от Археологическия музей в Лондон са разкрили и други доказателства за вълшебен ритуали – два двойни знака V, знак във формата на колело и знак във формата на отвор. Отворът символизира мрежа, в която да се заловен демоните. Колелото е сходно на отвора от позиция на резултата. Смятало се е, че демоните могат да вървят единствено в прави линии и щом един път влязат в кръг, повече не могат да излязат. Двойното V символизира Дева Мария (Virgo Virginum), или обърнато М (Мария).

Independent

Археолозите разкрили и скотски кости, които са сложени скрито в комин, най-вероятно при започване на XVIII век. Намерени са останките на крави, овце и зайци. До тях имало пет кожени ленти, счупено острие и две счупени глинени лули. Почти несъмнено е, че и това е било обред за прогонване и комплициране на демоните и дявола.

 

Independent

Всички следи от изгаряния по дъбовите колони са отвесни, а дължината им е сред 3 и 7 сантиметра.

„ Кулата на Лондон е известна с рисунките на популярни политически пандизчии, само че новите открития оферират нова вероятност. Издълбаните и изгорените знаци по колоните разкриват дребна част от очакванията, страховете и желанията на жителите на именития палат “, споделя Джейм Райт (James Wright) от Археологическия музей.

„ Новите открития ни демонстрират в дълбочина духовния боязън, който е държал в клопка елементарните хора от личния състав на крепостта “, споделя специалистът по ритуални знаци Матю Чемпиън (Matthew Champion), който е и създател на книгата „ Средновековни графити – изгубените гласове на британските църкви “ (Medieval Graffiti – the Lost Voices of England’s Churches).

Independent

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР