Кучето Грейхаунд е много красиво и грациозно животно, а също

...
Кучето Грейхаунд е много красиво и грациозно животно, а също
Коментари Харесай

Заболявания при грейхаунд

Кучето Грейхаунд е доста красиво и грациозно животно, а също и известна хрътка. То има издължени крака, остра зурла и стройно и едва тяло с пай косъм, което му разрешава да бъде първокачествен спринтов бегач.

Тези му особености обаче имат и друга страна - те се отразяват на здравето на кучето. Грейхаундът не понася добре прекомерната топлота, още по-малко студа.

Кучето е податливо на измръзване и по тази причина се нуждае от облекла за разходка на открито през зимата. В жилището неговия ъгъл или стая също би трябвало да са съобразени с тези условия - да е топло и надалеч от течения, тъй като простудите са прекомерно действителна опасност.

Тясното остро лице на кучето грейхаунд е причина за много инфекции на зъбите. Затова поддържането на денталното здраве на кучето е значима грижа и систематична грижа за стопанина. Неизразени млечни зъби се случва постоянно при тази порода и в случай че се открие съществуване на млечен зъб, належащо е да се потърси ветеринар.

При грейхаунда се следят постоянно контузии. Една от най-срещаните е ноктите. При вървене и тичане кучето не разчита на цялото си ходило, а единствено на възглавничките на пръстите.

Ноктите, които не се поддържат, водят до изкривявания на лапите и гръбнака на кучето. При тези, които се състезават, това може да бъде даже съдбовно поради мощните тласъци със задните крака. Увреждания са за цялостен живот.

Типични болести при грейхаунд са артрит и ревматизъм, както и от хипотиреоидизъм. Кучешките алергии са прекомерно постоянно срещано събитие при грейхаунда, защото това животно има податливост да яде всичко, което види, без никаква избирателност. Отравянията са чести също.

Ушните и очните инфекции са присъщи здравословни проблеми при грейхаунд, а някои екземпляри имат алергия към медикаментите за обезпаразитяване, което носи двойна опасност, от една страна от паразити, въпреки това от реакции против медикаментите.

 Грейхаунд

Стомашните проблеми, както и метаболитните нарушавания, когато се срещат при породата, нормално са резултат от погрешно хранене на грейхаунд, заради недобре уравновесена диета или поради неглижиране на кучето по отношение на това какво яде.

Някои стопани дават на животните си от човешката храна, а това може да провокира също алергии и или болести на храносмилателния тракт.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР