Кросоувърите все така остават най-търсените модели на автомобилния пазар, а

...
Кросоувърите все така остават най-търсените модели на автомобилния пазар, а
Коментари Харесай

Volkswagen дебютира в нов клас

Кросоувърите все по този начин остават най-търсените модели на автомобилния пазар, а особено в Европа с огромна известност се употребяват моделите с по-малки рамери. Затова и не е изненада, че водачът по продажби на континента – Volkswagen, реши да дебютира в един нов сегмент – този на SUV-купетата.

За тази цел немският производител пуска на пазара модела Taigo. Той е със задвижване на предните колела, висока позиция на седене, впечатляващи благоприятни условия за съгласуваност и отлична функционалност. Всъщност това е трансформация на познатия модел Polo, като употребява същата платформа - MQB A0, която е и в основата на известния кросоувър T-Cross

Задната част на 5-вратия Taigo е решена в стила на спортно купе, като снишената линия на покрива не нарушава пространството за главите на втория ред седалки. Дизайнът се отличава с атлетични пропорции на каросерията, като изключително мощно усещане прави наподобяващият на купе силует със мощно наклонени напред задни колони на покрива. Новият модел е с по-ниска линия на покрива, в стила на същинско купе, само че е с по-голяма дължина.

Размерите на Taigo са: дължина 4720, широчина 1757 и междуосие 2566 мм. Новата форма на линия на покрива се е отразила на размера на багажника, който е 438 литра, до момента в който при T-Cross той е по-голям - 455 литра.

Интериорът на новото крос-купе на Volkswagen е еднакъв с този на актуализирания модел на Polo, представен по-рано тази година. Купувачите получават най-новото потомство на информационно-развлекателна система MIB3, която общоприетоо разполага с 6,5-инчов екран, а като алтернатива се предлага 9,2-инчов. Има също безжична връзка с Apple CarPlay и Android Auto, както и напълно дигитален приборен панел.

Инфотейнтмънт системите се базират на третото потомство на модулната платформа (MIB3) и разполагат с Online-Control-Unit (eSIM) и App-Connect Wireless (в взаимозависимост от оборудването). Функции като достъп до стрийминг услуги, гласово ръководство с изречения от всекидневната тирада, както и основана на облачна технология персонализация чрез „ Volkswagen ID “ разрешават потреблението на най-новите MIB3.1 функционалности (пак според равнището на оборудване).

По отношение на асистиращите системи, които способстват за постигането на по-високо равнище на комфорт и сигурност, новият SUV-Coupé също показва непосредственост с моделите на Volkswagen от по-високите сегменти. Всички версии на Taigo разполагат серийно с помощни технологии като система за следене на периметъра пред автомобила - Front Assist, с включена система за спешно прекъсване в градски условия, и помощник за следене на пътната лента - Lane Assist. По предпочитание се предлага също и IQ.DRIVE Travel Assist, която разрешава отчасти самостоятелно напредване при скорост на придвижване до 210 км/ч.

Двигателите на Volkswagen Taigo са единствено бензинови, като задвижването е към предните колела. Купувачите могат да избират сред 1,0-литров TSI с 3 цилиндъра, който развива мощ 95 и 110 к.с., и 1,5-литров TSI с 4 цилиндъра, чиято мощ е 150 к.с. Най-слабият мотор е комбиниран с 5-степенна механична скоростна кутия, до момента в който за останалите се предлага 6-степенна механична или 7-степенна DSG.

Продажбите на най-малкото крос-купе стартират тази година, само че първите бройки от модела ще бъдат доставени през 2022 година Цените следва да бъдат оповестени.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР