Кризисният щаб на община Карлово се събира тази сутрин за

...
Кризисният щаб на община Карлово се събира тази сутрин за
Коментари Харесай

В селата Богдан и Каравелово описват щетите, Трилистник остава под вода

Кризисният щаб на община Карлово се събира тази заран за оглед на вредите в селата Богдан и Каравелово. Там следва да стартира почистване на тонове кал и дървесина, останали след наводнението в петък. Цяла нощ спешни екипи дежуриха на място, оповестява Българското национално радио.

До късно вечерта продължи и подготовката на краткотрайния мост сред Богдан и Московец, с цел да се обезпечи транспортна връзка с откъснатите от бедствието.

Над  200 са наводнените къщи в шестте бедстващи села в Карловско. Справянето с провалите ще отнеме към два месеца, предвижда кметът Емил Кабаиванов.

" Нямаме хора, които са без храна, без заслон и без здравна помощ. От тук нататък ни чака разказване на вредите, кандидатстване пред Междуведомствена комисия и доста работа дружно с кметовете и с популацията, както и с доброволци, които ще се отзоват ", съобщи той.

По думите му потърпевшите фамилии няма да могат да се оправят сами, а за публичните здания също ще би трябвало помощ.

" В момента реката се е оттекла в коритото, само че селото съставлява едно дере, потънало в тиня и кал. Всички е в окаяно състояние ", споделя Кабаиванов.

Междувременно пловдивското село Трилистник остава под вода.

Кметът на селото Мирчо Петров заяви, че нощес с гумена лодка е евакуиран един човек, който е потърсил избавление на покрива на къщата си.

" Гледахме първо да опазим имуществото на хората, тъй като огромна част от тях към този момент не са в селото. Водата се е отдръпнала с една четвърт, само че към момента в огромна част от къщите има вода в дворовете и на първите етажи. Докато не се отдръпна реката, нещата ще станат мъчно, тъй като самата река е малко над равнището на селото ", разяснява още кметът.

Той благодари за съдействието на десетки доброволци от селото и прилежащи обитаеми места, екипите на пожарната, полицията и военните.

" Чакаме с техника и помпи и сега, в който е допустимо, ще предприемем дейности ", добави Иванов.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР