Критиците обвиняват президента Джо Байдън, че води война срещу петролната

...
Критиците обвиняват президента Джо Байдън, че води война срещу петролната
Коментари Харесай

Американската петролна индустрия процъфтява при Байдън

Критиците упрекват президента Джо Байдън, че води война против петролната промишленост, която вреди на потребителите. И въпреки всичко, производството на нефт в Съединени американски щати е напът да разбие върховете за всички времена, сложени по време на администрацията на Тръмп.

Добивът на нефт в Съединени американски щати се чака да нарасне за първи път до приблизително 12.8 милиона барела дневно тази година, съгласно федерални оценки, оповестени във вторник.

Това е към половин милион барела дневно повече от предходния годишен връх, подложен през 2019 година Освен това е повече, в сравнение с създава всяка друга страна на планетата – идната най-близка нация, Саудитска Арабия, създава към 10 милиона барела дневно, съгласно ОПЕК.

Достигането на този крайъгълен камък подкопава аргумента, бележит от някои претенденти за президент от Републиканската партия, че администрацията на Байдън задушава петролната промишленост с администрация.

Има разкази, че производството в Съединени американски щати е мъртво или умира “, сподели Хънтър Корнфайнд, анализатор на петролния пазар в Rapidan Energy Group. Но до момента в който скоростта му е по-бавна от преди, „ той съзрява, не е мъртъв “, сподели той.

Ако не друго, вероятностите за производството на нефт в Съединени американски щати в последно време се усъвършенстваха – значително тъй като цените на петрола се възвърнаха от страховете от рецесията и сондажите станаха по-ефективни.

Току-що оповестената прогноза за производството за 2023 година от Администрацията за енергийна информация на Съединени американски щати (EIA), отбелязва усъвършенстване с 200 000 барела по отношение на предходната прогноза. През идната година се чака добивът на нефт в Съединени американски щати да доближи нов връх от 13.1 милиона барела дневно.

И въпреки всичко, по-рано тази седмица някогашният вицепрезидент Майк Пенс даде обещание да приключи „ провалените политики на администрацията на Байдън “ и да постави завършек на „ войната на Джо Байдън против силата “. Пенс, който ще се кандидатира за президент през 2024 година, показа нов енергиен проект, който включва разрешаване на нови сондажи във федерални земи, редуциране на половина на времето за издаване на позволения и попълване на стратегическия петролен запас.

Добивът на нефт в Съединени американски щати се усили, откогато Пенс и някогашният президент Тръмп напуснаха поста си – време, когато цените на петрола бяха ниски заради изключителната обстановка с COVID-19. EIA чака добивът в Съединени американски щати да доближи 12.9 милиона барела дневно по-късно тази година. Това би отбелязало 16% растеж от януари 2021 година, когато Байдън встъпи в служба.

Вътрешното произвеждане на нефт по сходен метод набъбна при някогашния президент Барак Обама, когато шистовата гражданска война в Съединени американски щати се наложи, отключвайки големи количества нефт и природен газ в Тексас и на други места.

„ Вероятно става въпрос по-малко за администрацията на власт, а повече за предприемаческата природа на петролната промишленост “, сподели Мат Смит, водещ петролен анализатор на Kpler за Америка.
Климат против инфлация
Когато и в случай че върхът за произвеждане на нефт бъде строшен, не очаквайте фойерверки от Белия дом.

Администрацията на Байдън е изправена пред внимателен баланс, когато става въпрос за петролната промишленост – която президентът на моменти подлага на критика.

Миналата година, когато цените на бензина скочиха над 5 $ за галон за първи път, Байдън съобщи: „ Exxon направи повече пари от Бог предходната година “.

От една страна, Байдън организира най-агресивната климатична акция от всеки различен президент в историята на Съединени американски щати. Учените по климата споделят, че е извънредно значимо да се понижат затоплящите планетата излъчвания от промишлеността на изкопаемите горива и в последна сметка да се откаже светът от петрола.

И въпреки всичко, този Бял дом е изключително сензитивен към скокове в цените на бензина, тъй като гласоподавателите гледат на цените на горивата като на основен стопански барометър.

Повишаването на цените по бензиностанциите постоянно ужасява настоящия президент, тъй като намалява доверието на потребителите и рейтинга на утвърждение на президента “, написа Rapidan Energy Group в записка до клиенти по-рано този месец.

„ Но залозите са още по-високи в този момент, защото растящите цени на петрола заплашват да отклонят предстоящото „ меко приземяване “ на Фед. Трудно е да се реши какъв брой обезпокоен е екипът на Байдън поради възходящите цени на петрола. “

Служителите на Байдън са наясно, че американските петролни компании би трябвало непрекъснато да усилват предлагането, с цел да отговорят на възстановяващото се търсене.

Това е изключително правилно, тъй като Русия, Саудитска Арабия и ОПЕК като цяло ограничиха добива в тактика, ориентирана към повишение на цените. Миналата седмица Саудитска Арабия даде обещание да удължи намаляването на производството с най-малко с още един месец. Русия съобщи, че ще понижи износа на нефт с 300 000 барела дневно през септември.

Американският петролен институт, група за търговия с нефт, която подлага на критика регулаторните старания на администрацията на Байдън, означи, че утвърдените федерални разрешителни и новите федерални акри, отдадени чартърен, са намалели внезапно при Байдън.

Американското произвеждане на нефт и природен газ нараства, с цел да отговори на възходящото търсене, само че този растеж на предлагането е значително от съществуващи планове в Съединени американски щати, утвърдени през 2010 година “, сподели представител на API в изказване за CNN. „ Американските производители са подготвени да създадат повече, с цел да укрепят енергийната сигурност на Съединени американски щати и да поддържат работните места и локалните стопански системи, само че се нуждаем от верните политики от тази администрация, с цел да го създадем. “
Цената на бензина пораства
Тази въздържаност от страна на ОПЕК, дружно с рисковите горещини, които затвориха някои рафинерии, покачиха внезапно цените на бензина. След месеци на умерени цени, националната междинна стойност за елементарен бензин неотдавна скочи до деветмесечни върхове.

EIA не чака трагично поевтиняване в скоро време, очаквайки цените на бензина да доближат приблизително 3.63 $ за галон до края на годината. Това е внезапно нарастване по отношение на предходната прогноза от едвам 3.27 $ за галон. EIA също по този начин усили прогнозите си за цените на петрола и дизела.

Разбира се, цените биха били доста по-високи без поддръжката на локалното произвеждане. Скорошните нараствания на производството, дружно с тези, които евентуално предстоят, би трябвало да оказват помощ за намаляване на удара за потребителите.

Също по този начин е правилно, че вътрешното произвеждане на нефт – за разлика от цените – се възвръща постепенно от срутва на COVID-19.

Анализаторите споделят, че това значително се дължи на обстоятелството, че Уолстрийт е принудил прословутата петролна промишленост да внуши възприятие за финансова дисциплинираност. Инвеститорите желаят петролната промишленост да се концентрира върху изплащането на пари на акционерите, вместо да харчи обилно за скъпи сондажни планове, които може и да не са сполучливи.

Основният мотор на по-бавния растеж на производството от 2020 година насам е настроението на вложителите, а не администрацията на Байдън, която слага на колене промишлеността “, сподели Корнфайнд, анализатор на Rapidan.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР