Кристъл Палас спечели по изключително категоричен начин лондонското дерби с

...
Кристъл Палас спечели по изключително категоричен начин лондонското дерби с
Коментари Харесай

Виейра спря Арсенал за топ 4 в Англия

Кристъл Палас завоюва по извънредно безапелационен метод лондонското дерби с Арсенал от 31-ия кръг на Премиър лийг. Воденият от Патрик Виейра отбор се наложи с 3:0 и нанесе гласовит пестник на " Артилеристите " в борбата им за топ 4. Жан-Филип Матета в 16-ата, Джордан Аю в 24-ата и Уилфрид Заха в 74-ата минута от дузпа бяха точни за домакините на " Селхърст Парк ", които не престават възхода си през този сезон.

Още през цялото време си личеше, че Кристъл Палас стои по-добре на терена. Домакините съумяха да материализират превъзходството си в 16-ата минута. Тогава след центриране от фаул Йоаким Андерсен отклони с глава към Матета, който също с глава съумя да означи за 1:0.

В 24-ата минута падна и втори гол във вратата на гостите. Андерсен прати дълъг пас за Аю, Габриел не съумя да пресече подаването и разреши на нападателя да се отскубне и да означи за 2:0.

В 38-ата минута домакините имаха още една добра опция, Матета се озова на стрелкова позиция, само че ударът му бе избавен от Аарън Рамсдейл.

Арсенал направи някои промени и стартира по-добре втората част. " Артилеристите " стигнаха до две положителни положения. Първо в 63-ата минута Смит-Роу не съумя да означи от близко, останал очи в очи с вратаря. Три минути по-късно и Мартин Йодегор стреля рисково от точката на дузпата, само че около вратата.

В 74-ата минута обаче устремът на гостите дефинитивно бе спрян от трети гол в тяхната врата. Уилфрид Заха напредна на скорост, направи финт в наказателното поле и бе спънат за дузпа от Йодегор, а нападателят самичък осъществя от бялата точка за 3:0.

Изглежда и шансът не бе с Арсенал довечера, защото в 84-ата минута Еди Нкетия насочи прекрасен отдалечен изстрел, който обаче се отби от напречната греда.
След тази победа Кристъл Палас излезе на 9-ото място с 37 точки. Арсенал пък пропусна да се изкачи до заветната 4-а позиция и остава 5-и с 54 точки, колкото има и намиращия се пред него Тотнъм. " Артилеристите " обаче са с мач по-малко.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР