Крим е решаваща територия за контранастъплението на украинските войски, заяви

...
Крим е решаваща територия за контранастъплението на украинските войски, заяви
Коментари Харесай

Бен Ходжис: украинската контраатака ще е насочена към Крим

Крим е " решаваща територия " за контранастъплението на украинските войски, съобщи пред Дъждовни води някогашният командващ силите на Съединени американски щати в Европа генерал-лейтенант Бен Ходжис. Според него идната интервенция на украинските сили ще бъде насочена към освобождението на полуострова, а по-късно - и на Донбас.

Даже в случай че " в радиус от 200 км към Бахмут ", за който се водят яростни боеве, " убият всеки съветски боец ", това няма да промени нищо в стратегически проект, счита някогашният командващ силите на Съединени американски щати в Европа. В Същото време " Генералният щаб на украинските въоръжени сили видя, че са съумели да спрат съветските войски в Бахмут, да ги обезкръват и да ги накарат да употребяват доста запаси, без на Украйна да ѝ се постанова да изпраща в Бахмут своите бронетанкови сили ", отбелязва Ходжис.

Украинското контранастъпление може да има " унищожителен резултат "  

В момента Генералният щаб в Украйна се готви за контранастъпление и се старае никаква информация за това да не изтече. Успехът на контранастъплението евентуално " може да окаже унищожителен резултат "  върху подразделенията на съветската войска, прибавя Ходжис.

" Ако тази офанзива стартира да набира обороти и пробие защитата на Русия в продължение на десетки километри, това ще окаже психически резултат и върху другите съветски сили, както и на Кремъл ", акцентира генералът.

Анексията на Крим

Крим бе анексиран от Русия през март 2014-а година - Русия счита полуострова за своя територия. Киев и множеството страни в света на признават анексията. Крим е стратегически значим за Русия по отношение на това, че в продължение на години Севастопол бе база на Черноморския флот на страната.

 

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР