Важността на скоростните доставки на оръжия и боеприпаси отново бе

...
Важността на скоростните доставки на оръжия и боеприпаси отново бе
Коментари Харесай

Зеленски: Скоростта на пристигане на оръжията е много важна

Важността на скоростните доставки на оръжия и муниции още веднъж бе подчертана от президента на Украйна. Володимир Зеленски сподели, че украинските бойци чакат на фронта новата военна помощ, с цел да се опълчват сполучливо на съветските войски.
Днес нямаме проблеми със наличието на пакетите. Благодарен съм на Конгреса на Съединени американски щати за решението, само че скоростта на доставките и използването на решенията е нещо, което също не трябва да бъде проблем. Очакваме оръжията да дойдат в Украйна за нашите бойци.
Володимир Зеленски – президент на Украйна

Зеленски добави, че към този момент са конкретизирани участниците в световната среща за мир в Швейцария през юни и би трябвало да се направи всичко допустимо, с цел да се предотвратят опитите на Русия да я саботира. Събитието ще бъде първата действителна опция да се постави основата за установяването на дълготраен и обективен мир в Украйна.
Всички би трябвало да разберем, че единствено световна мощ може да принуди Русия да договаря за мир, по тази причина работим за включването на колкото се може повече участници в срещата на върха в Швейцария, както и в съответната връзка.
Володимир Зеленски – президент на Украйна

Междувременно Русия отхвърли, че е употребила химически оръжия като " способ за водене на война " в Украйна.

Държавният департамент на Съединени американски щати упрекна Москва, че е употребила, и то не еднократно, неразрешения сътрудник хлоропикрин, който провокира раздразнение на белите дробове, очите и кожата – с цел да реализира " облаги на бойното поле " над Украйна.

Кремъл отхвърля тези обвинявания.

На този декор ситуацията на изток се утежнява още повече. Според военния представител на Източното командване на Украйна Назар Волошин, бранителите устояват на координирания напън от по-многобройните и по-добре въоръжени сили на Русия.

Това не пречи на Москва да струпва още войски в региона на Донецк, с цел да опита да пробие отбранителните линии на съперника.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР