Крилата ракета с наземно базиране, изстреляна от Йемен от контролиран

...
Крилата ракета с наземно базиране, изстреляна от Йемен от контролиран
Коментари Харесай

Хутите атакуваха танкер в Червено море с ракета

Крилата ракета с наземно базиране, изстреляна от Йемен от следен от хутите регион там, е поразила търговски танкер, като е провокирала пожар и вреди, само че потърпевши няма, заяви Ройтерс.

 

Нападението е било осъществено против танкера " Стринда " (STRINDA) на към 60 морски благи северно от пролива Баб ал-Мандеб. В зоната се е намирал американският унищожител " Мейсън ", който се е притекъл на помощ на атакувания транспортен съд.

 

Танкерът е плавал под норвежки байрак. Собственикът му е норвежката компания " Мовинкел кемикъл танкерс " (Mowinckel Chemical Tankers), а компанията - оператор е " Ханса танкерс " (Hansa Tankers), съобщи Българска телеграфна агенция.

 

В събота хутите обявиха, че ще атакуват всички кораби, насочващи се към Израел, без значение от тяхната народност, и предизвестиха всички интернационалните корабни компании да не работят с израелските пристанища.

 

Танкерът " Стринда " е бил претрупан с растително масло и биогорива в Малайзия и е бил ориентиран към Венеция в Италия, демонстрират данни от компанията за следене на корабите Кплер (Kpler). Не е ясно дали корабът има връзки с Израел.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР