Кремъл заяви, че ще поиска от руските военни информация, след

...
Кремъл заяви, че ще поиска от руските военни информация, след
Коментари Харесай

Кремъл: Не разполагаме с данни за ситуацията с обстрела на родилен дом в Мариупол


Кремъл съобщи, че ще изиска от съветските военни информация, откакто Украйна упрекна Русия, че е бомбардирала детска болница в обсадения град Мариупол, предадоха Ройтерс и Франс прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2225
" Задължително ще се поинтересуваме, ще питаме нашите военни, нямаме ясна информация какво е станало там и военните сигурно ще дават някаква информация. Аз не мога да кажа ", съобщи през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС, откакто бе помолен да разяснява обстрела на този обект.

На 8 март съветският дипломат в Организация на обединените нации Василий Небензя уточни, че съгласно локални поданици украинските военни са изгонили от родилен дом в Мариупол целия му личен състав и трансформирали постройката в огнева позиция, напомня ТАСС.

Песков отхвърли да разяснява медийни известия, че скоро може да се състои нов кръг от договаряния за Украйна сред Москва и Киев. " Не съм (ги) видял, не зная ", сподели той.

Спирането на съветското присъединяване в работата на Съвета на Европа допуска, че Русия ще се отдръпна и от всички механизми и институции на тази организация, в това число от Европейския съд по правата на индивида, означи Песков. 

Руската федерация към този момент няма да взе участие в работата на Съвета на Европа, защото вражески за Русия страни от Европейски Съюз и НАТО не престават курса към " разрушение на Съвета на Европа и общото хуманитарно-правно пространство в Европа ", съобщи по-рано през днешния ден съветското външно министерство.

Кремъл сподели, че стопанската система на Русия понася удар и се вземат ограничения за намаляване на последствията от " безусловно невижданата " съгласно него икономическа война против Москва, обобщава Ройтерс коментара на Песков във връзка глобите на Запада против Русия поради нахлуването й в Украйна. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР