Кремъл определи решението на ЕС да преустанови облекчения визов режим

...
Кремъл определи решението на ЕС да преустанови облекчения визов режим
Коментари Харесай

Песков за визовите ограничения за руснаци: Поредното смехотворно решение

Кремъл дефинира решението на Европейски Съюз да прекрати облекчения визов режим за съветските туристи като " смехотворно " и неприятна вест за съветските жители, предава Ройтерс.

В конферентен диалог с кореспонденти президентският представител Дмитрий Песков съобщи, че Москва изследва опциите за отговор.

" Това е неприятно за руснаците, тъй като в този момент ще лишава повече време и ще бъде по-трудно да си извадят виза ", сподели Песков. " Това е следващото смехотворно решение от поредицата от парадокси. "

Песков загатна, че Русия може да отговори реципрочно, като сподели, че решението на Европейски Съюз " ще направи по-сложна обстановката и за европейците " и добави, че Москва ще отговори по метод, който " най-добре дава отговор на ползите ѝ ".

Вчера поради войната в Украйна външните министри от Евросъюза преустановиха действието на съглашение, което позволяваше на съветските жители да получават визи за 26-те страни от Шенгенската зона по омекотен ред. Някои балтийски и скандинавски членки на съюза упорстваха за цялостна възбрана за издаването на туристически визи за съветски жители.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР