Тол камерите по пътищата на България ще мерят и средна

...
Тол камерите по пътищата на България ще мерят и средна
Коментари Харесай

До 6 месеца: тол камерите ще мерят и средна скорост

Тол камерите по пътищата на България ще мерят и междинна скорост. Това стана ясно от изказване на Министерство на вътрешните работи шефа Калин Стоянов.

„ Имаме уверението, че до най-много 6 месеца камерите на тол системата ще мерят междинна скорост “, разгласи той. Коментарът си Стоянов направи във връзка потребността от в допълнение повишение на ограниченията и глобите,

„ Изключително тежко произшествие, което за жал приключи с 2 жертви. Надявам се момичето и момчето, които са потърпевши, да излязат отвън заплаха за живота “, разяснява той в Полски Тръмбеш.

Стоянов изясни, че главната причина за случая е извънредно високата скорост. „ Фактът, че имаме две дървета, които са пометени, и един доста здрав автомобил, раздвоен на две. Според мен този автомобил се е движил с към 200 км/ч. “, разяснява Стоянов.

Правим доста по линия на пътната сигурност, сподели министърът. И добави,  че ще бъдат доставени 273 камери за скорост, които Министерство на вътрешните работи има по 4 публични поръчки. Първите над 60 се чакат до няколко месеца.

Министерство на вътрешните работи работи интензивно с Министерство на електронното ръководство и австрийската компания, която оперира с тол камерите. „ Имаме уверението, че до най-много 6 месеца камерите на тол системата ще мерят междинна скорост “, увери той. „ Искам да припомня, че задължението за това, което се случва по пътищата не е единствено на Министерство на вътрешните работи, а на голям брой министерства и организации “.
Всички би трябвало да схванат, че ние имаме проблем с пътната сигурност.
На първо място е възпитанието. Оттам би трябвало да стартираме. За няколко месеца ние вършим разбор, че последните тежки ПТП са точно от млади водачи, които самокатастрофират, което значи, че ние имаме проблем и с образованието. Следва да има фрапантно завишаване на санкциите по пътищата и те да бъдат събирани “, сподели министърът и уточни, че събираемостта е нараснала с към 40%

Обяви се и за сурови наказания, които да разрешават по-често лишаване на книжки на водачите извършители.

За случая в Арбанаси, при който сина на депутата Божанков простреля друго дете с оставен на скамейка револвер министърът разяснява:
„ Не мога да си обясня по какъв начин човек на такава възраст може да остави безнадзорно
толкоз съществено оръжие в наличието на малолетни деца. Да, бил е арестуван с полицейска мярка до 24 часа, всички дейности, които се правят и все още се съгласуват с прокуратурата. На лицето е връчена призовка, в четвъртък следва да се яви, с цел да бъде притеглен в качеството на обвинен. В момента не е, защото от прокуратурата желаят да имат конкретика от експертизата за каква телесна щета става дума, защото обвиняването ще бъде друго “.

19 сигнала за пазаруване на гласове са получени в Министерство на вътрешните работи досега. Образувани са 7 досъдебни производства след акцията в Бургас, деветима са арестувани. Иззети са материални доказателства, занапред ще се открива за коя партия е трябвало да гласоподават избрани лица или става въпрос за преференция. Калин Стоянов бе в Полски Тръмбеш, с цел да открие възобновеното полицейско управление
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР