Кремъл обяви днес готовност за преговори с Украйна по предложението

...
Кремъл обяви днес готовност за преговори с Украйна по предложението
Коментари Харесай

Путин обяви готовност за преговори с Киев, призова украинската армия да свали правителството си

Кремъл разгласи през днешния ден подготвеност за договаряния с Украйна по предлагането за боен неутралитет на страната, а малко по-късно президентът Владимир Путин прикани украинската войска да смъкна държавното управление си.

След като тази заран украинският президент Володимир Зеленски изрази подготвеност да разиска с Москва безпристрастен статут на своята страна, като в същото време изиска гаранции за нейната сигурност, представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че президентът на Русия Владимир Путин е подготвен да изпрати в Минск делегация за договаряния с Украйна. Новината от Кремъл пристигна след телефонен диалог на Владимир Путин с китайския водач Си Цзинпи

Дмитрий Песков посочи, че в съветската делегация ще бъдат включени представители на министерствата на защитата и на външните работи, както и на президентската администрация. Той напомни позицията на президента Путин, че задачата на интервенцията е “демилитаризацията” и “денацификацията” на Украйна. Според Песков това е неотменна част от неутралния статут.

Малко по-късно обаче Песков сподели, че украинската страна е предложила среща във Варшава, взела е пауза и е почнала да разполага системи за залпов огън в жилищните квартали на градовете, в това число столицата Киев.

Междувременно на съвещание на Съвета за сигурност на Руската федерация президентът Владимир Путин се обърна задочно към украинските военни, като ги прикани да вземат властта в своите ръце:

„ Не позволявайте на неонацистите и бандеровците да употребяват вашите дами, вашите деца и старци като жив щит, вземете властта в ръцете. Изглежда, че с вас ще ни е по-лесно да се договорим, в сравнение с с тази тайфа наркомани и неонацисти, които са заседнали в Киев и са взели за пленник целия украински народ “, сподели съветският президент Путин.

Преди това той е разговарял по телефона с китайския водач Си Цзинпин и в детайли го е осведоми за решението си да признае така наречен Донецка национална република и Луганска национална република и да стартира специфична интервенция в отбрана на мирното население от геноцид.

Председателят Си е подчертал, че се отнася с почитание към дейностите на Русия в актуалната спешна обстановка и в това време е добавил, че Пекин поддържа суверенитета и териториалната целокупност на всички страни и спазването на Устава на Организация на обединените нации.

Си е подчертал, че би трябвало да се откажем от манталитета на Студената война и да почитаме законните опасения на страните в областта на сигурността.

По думите му в Европа би трябвало да бъде основан ефикасен и резистентен механизъм за сигурност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР