Кредитирането на малките и средни предприятия в страната ни догодина

...
Кредитирането на малките и средни предприятия в страната ни догодина
Коментари Харесай

Очаква се 7% ръст при кредитирането на малки и средни фирми догодина

Кредитирането на дребните и междинни предприятия в страната ни следващата година се чака да се увеличи с близо 7%, съобщи заместник-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов по време на годишна национална конференция за предприемачеството.

Насърчаването на предприемачеството и започващи предприятия и развиването им посредством нововъведения за реализиране на по-голяма добавена стойност е измежду главните акценти в работата на Министерството на стопанската система, изясни още зам.-министърът.

" В България има над 326 хиляди микро, дребни и междинни предприятия, а в тях работят повече от 75% от заетите в страната, което е над междинното равнище в Европейски Съюз “, добави той, представен от пресцентъра на ведомството.

По думите му относително огромен % от започващите предприятия съумяват да оцелеят задоволително дълго, с цел да се трансфорат в одобрен бизнес, най-много в сферите на IT и високите технологии. Заместник-министърът посочи, че се работи и за задържане и подкрепяне на младите фрагменти в стопанската система.

Борисов заяви, че по оперативната стратегия " Иновации и конкурентоспособност “ ще бъдат подкрепени пилотни и демонстрационни начинания за дейно потребление на ресурсите. Основната цел на процедурата е да се увеличи ресурсната успеваемост на предприятията посредством използване на нови решения, техники и способи, които се ползват за първи път в България. Бюджетът, с който разполага процедурата надвишава 71.5 млн. лв., а възможни за кандидатстване ще бъдат микро, малко и междинни предприятия. По думите му следва и процедура за набиране на планови оферти за поощряване на предприемачеството при започващи предприятия.

Заместник –министърът на стопанската система съобщи още, че Българска банка за развиване и Стратегията за нейното развиване, призната неотдавна, е още един инструмент, който ще бъде ориентиран към стимулиране на дребните и междинни предприятия в страната.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР