Креативният директор на луксозната модна къща Balenciaga отново предизвика полемика

...
Креативният директор на луксозната модна къща Balenciaga отново предизвика полемика
Коментари Харесай

Най-скъпата торба за боклук

Креативният шеф на първокласната фешън къща Balenciaga още веднъж провокира дискусия с кожена чанта, която имитира класическите торби за отпадък.

Днес марката е една от най-революционните, само че и най-противоречивите. Последният екстравагантен артикул в асортимента ѝ е торба за отпадък, която може да бъде поръчана онлайн за 1400 евро.

Trash bag бе показана като част от сбирката зима 2022/23 на Седмицата на модата в Париж. По време на шоуто Демна Гвасалия, креативен шеф на Balenciaga и родом от Грузия по руско време, отдаде респект на Украйна, карайки моделите да дефилират посред снежна стихия.

Откакто пое юздите на първокласната компания, дизайнерът не стопира да изненадва с спорните си творения, написа Ей Би Си.
       View this post on Instagram                      
A post shared by Balenciaga by Demna (@demnagram)

Преди това той предложи хартиена торба за 995 евро, мръсни и износени маратонки за над 1500 евро и връзки за обувки за 195 евро. Общото сред тях, с изключение на непристойно високата цена, е, че се разпродаваха като топъл самун.

Сега на ход е торбата за отпадък, която е създадена от телешка кола и се затваря с връв. Има две дръжки с регулируема дължина и вътрешен джоб с цип.

Аксесоарът се предлага в бяло, черно и синьо.

Гвасалия съобщи в типичния си жанр, че е не е могъл да не се възползва от опцията “да сътвори най-скъпата торба за отпадък в света, тъй като кой не обича прекрасен фешън скандал? "
       View this post on Instagram                      
A post shared by Balenciaga by Demna (@demnagram)

Дизайнерът има и втора цел. Той притегля вниманието, с цел да изпрати обръщение. По думите му, чантата символизира по какъв начин украинците трябваше да изоставен домовете си с движимостите си в чували за отпадък.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР