Крайният срок за подаване на годишните финансови отчети в Търговския

...
Крайният срок за подаване на годишните финансови отчети в Търговския
Коментари Харесай

Обявиха срока за подаване на годишните отчети на фирмите

Крайният период за подаване на годишните финансови доклади в Търговския указател и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел е 30 септември 2021 година, оповестяват от Агенцията по вписванията. До момента са подадени 205 794 годишни финансови доклади, 78% от тях са предадени онлайн посредством.

Агенция по вписванията припомня, че годишни финансови доклади би трябвало да подадат всички предприятия, регистрирани по Търговския закон и ЗЮЛНЦ, според условията на Закона за счетоводството. Такива са сдруженията с лимитирана отговорност (ЕООД, ООД), акционерните сдружения (АД), едноличните търговци (ЕТ), командитните сдружения (КД), събирателните сдружения (СД), сдружения и фондации. Предприятията, регистрирани по Закона за отговорностите и договорите (ДЗЗД) не разгласяват докладите си в Търговския указател..

Държавната такса за подаване на документите във всички териториални звена на Агенция по вписванията е 40 лева При подаване на годишните финансови доклади посредством се изисква електронен автограф, а таксата е 20 лева Агенция по вписванията припомня, че приемане на годишните финансови доклади се прави през целия работен ден.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Глоби в размер до 11 000 лева ще бъдат налагани на компании, кои...

Санкциите за нарушение на условията за издание на годишните финансови доклади са в размер от 1500 лева до 2000 лева за физически лица. За юридически лица и еднолични търговци те са в размер от 2000 лева до 3000 лева Когато нарушаването е осъществено наново, глобата е в двоен размер.

Към този миг, с цел да преодолеят забавянето и към този момент се обработват заявки за оповестяване на годишен финансов доклад подадени през 2019 г.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР