Крайният срок, в който партиите, коалициите и инициативните комитети правят

...
Крайният срок, в който партиите, коалициите и инициативните комитети правят
Коментари Харесай

Избори 2 в 1: Изтича срокът за регистрация на кандидатските листи в ЦИК

К райният период, в който партиите, обединенията и инициативните комитети вършат оферти до Централната изборна комисия (ЦИК) за регистрация на кандидатски листи в изборите за членове на Европейския парламент, е до 17:00 ч. през днешния ден, 7 май . Това сочи хронограмата на ЦИК.

Предложения до районните изборни комисии (РИК) за регистрация на кандидатски листи в изборите за народни представители могат да се вършат още веднъж до 17:00 ч. през днешния ден.

Същият е и крайният период, в който партия или коалиция, записана за изборите за членове на Екологичен потенциал и/или за изборите за народни представители, може да подаде заявление до ЦИК да бъде заличена регистрацията ѝ за присъединяване в изборите.

До през днешния ден предприемчив комитет, регистриран за присъединяване в изборите за членове на Екологичен потенциал, може да подаде заявление до ЦИК да бъде заличена регистрацията му за присъединяване в изборите. 

В ЦИК подадоха документи и записаха за присъединяване в изборите за членове на Екологичен потенциал от България три инициативни комитета за издигане на трима самостоятелни претенденти за членове на Екологичен потенциал, заяви на брифинг предходната седмица заместник-председателят на ЦИК Росица Матева. Тогава тя напомни, че документи за регистрация са подали 23 партии и 11 обединения, и означи, че на една партия е била заличена регистрацията. Останаха регистрирани и ще вземат участие в изборите 22 партии и 11 обединения. От тях една партия и една коалиция са регистрирани единствено за присъединяване в изборите за народни представители, сподели Матева. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР