Кръстихме я Политическа банка. Лесно ни дадоха лиценз за банкова

...
Кръстихме я Политическа банка. Лесно ни дадоха лиценз за банкова
Коментари Харесай

Политическа банка

Кръстихме я Политическа банка. Лесно ни дадоха лиценз за банкова активност, тъй като имаме връзки с политиците, те натиснаха Българска народна банка. Дето се вика, в случай че не ни бяха лицензирали, със закон щяха да ни дадат право на живот.

Защото България има потребност от нашата банка. Политическите партии към този момент се финансират от нас, няма непотребни партийни дотации, няма държавен бюджет, няма тинтири-минтири. Даваме заем на всяка партия, само че при строго спазване на закона - против съответното поръчителство. Идва да вземем за пример ръководителят на еди-коя си партия и моли, клекнал на входа на банката:

- Моля, господа банкери, отпуснете заем!

И удря чело в стълбите.

- Ти какво поръчителство предлагаш? - пита жестоко, само че съответно наш чиновник, подготвен да се бие при потребност. - Гласове или друго?

- И гласове, и друго, в случай че би трябвало! - подскача с вяра и се млати челобитно партийният коленопреклонник.

Даваме пари, какво да вършим. От доброта повече, не толкоз за бизнеса. Лихвите ни са извънредно високи, правилно е, само че кой с изключение на нас ще даде и лев на политическа партия? Никой. Защото няма луди да им имат вяра. За нас като банка е от малко малко добре - не върнат ли заема, обезпечението си остава за нас или го продаваме посредством правосъден реализатор на обществена обмен.

Вчера продадохме двеста хиляди гласа за два лв. парчето. В търга взеха присъединяване няколко фондации, две читалища, една детска градина и три партии. Хубавото на такива търгове е, че в никакъв случай не се знае кой купува, тъй като зад него постоянно стои различен. Всъщност посредством обществените продажби на гласове се обезпечава запас за скрито преразпределение на националния избор. И в това е хубостта на достоверната народна власт, в случай че питате мен.

Този запас, преразпределителният, го управлява нашата Политическа банка. Има примитивен и второстепенен пазар на гласове, на вторичния цените са малко по-високи: свободен пазар, няма метод. Както преди време с компенсаторки се купуваха цели фабрики, в този момент с гласовете ще се купува обществена власт.

Понеже бизнесът потръгна, скоро ще организираме частна борса за покупко-продажба на избирателен избор, обезпечаващ партийните заеми. Включително локалните гласове, тези по общини, и тях ще включим в борсата. По този метод ще можем да си назначаваме парламент, общински препоръки, държавни управления, кметове, власт. Не е малко. Имаме ли гласове, ще притежаваме националната воля, другояче казано - народът ще бъде наш. Обобщено - народът ще е банка, а банката ще е частна.

Ще стигнем до такава степен хората непосредствено да идват и да ни продават или да ни залагат гласа си против дребен заем. Нарочно основано наше дъщерно SPV дружество за микрофинансиране " Гласовете ви закупувам " ще се занимава с дребните хора и дребните им очаквания. И този бизнес ще го развием, щом такава е общонародната нужда, няма за какво да разчитаме единствено на гласовете, които ни пробутват политическите партии. Тяхното ходатайство не е доста комфортно, партиите са алчни и лъжливи формирания, от време на време държат в комерсиалните си портфейли повече гласове, в сравнение с действително имат. Мамят ни, сиреч. Ще работим и в тази тенденция. Аман от мъртви души.

В последна сметка народът, това е Политическа банка. Пари всекиму, глас - никому!
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР