Красимир Каменов-Къро и съпругата му са били убити днес в

...
Красимир Каменов-Къро и съпругата му са били убити днес в
Коментари Харесай

Какво се знае дотук за убийството на Красимир Каменов-Къро

Красимир Каменов-Къро и брачната половинка му са били убити през днешния ден в Кейптаун, ЮАР, оповестява Българска национална телевизия, базирайки се на свои източници. По информация на Министерството на външните работи има и още двама убити, за които се допуска, че са български жители. Официална информация за самоличността на жертвите към момента няма. От полицията в южноафриканския град оповестяват, че четиримата починали са двама мъже и две дами на възраст сред 40 и 50 години. 

 

Каменов е търсен от Интерпол по обвинявания в изнудване, опасност за ликвидиране и ликвидиране. Той беше и задочно упрекнат за гарант на убийството на някогашния чиновник на Министерство на вътрешните работи Любомир Иванов, който беше убит в София при започване на 2022 година. Тогава държавното обвиняване разгласи, че евентуалното местоположение на Каменов е в ЮАР.

През март тази година основният прокурор Иван Гешев разгласи, че Красимир Каменов-Къро е част от скрит план за нападение против държавния обвинител. Разпространени бяха и аудиозаписи на диалози с незнаен генезис и бележки, в които се загатва името на престъпно проявения. Днес основният прокурор разяснява, че “се връщаме в мутренските години ”. 

Красимир Каменов-Къро е обвързван със силовата формация ВИС-2 и с търсения Христофорос Аманатидис-Таки. Къро е и притежател на зеленчуковата борса “Къра ” в столичния квартал Слатина, където неколкократно са залавяни опиати.

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР