Краля на футбола Пеле беше погребан близо до стадиона на

...
Краля на футбола Пеле беше погребан близо до стадиона на
Коментари Харесай

Над 300 000 изпратиха футболния Бог Пеле

Краля на футбола Пеле беше заровен покрай стадиона на Сантос. В страната е разгласен тридневен печал, а хора с тъжни погледи и зачервени очи съпроводиха траурната върволица, която мина по улиците на града. Това е единствено част от тъжната картина, изобразяваща скръбта на един народ.

Над 300 хиляди души си взеха довиждане с Пеле, като ковчегът му бе носен от Единьо, съотборникът на Димитър Бербатов в Байер Леверкузен. На поклонението участваха също шефа на ФИФА Джани Инфантино, президентът на Бразилия Лула да Силва, бащата на Неймар и доста видни персони.
-->
Ковчегът, който бе положен в пожарна кола и завит с националния байрак, премина пред дома на майката на Пеле, който по-късно бе заровен на деветия етаж във отвесния гробищен парк наоколо до стадиона на Сантос, заяви Българска национална телевизия.

Приживе Пеле закупува имот в гробището, като етажът не е определен инцидентно, защото с номер 9 е играл татко му Дондиньо.

В памет на Пеле президентът Лула смени името на пристанището в Сантос, а президентът на ФИФА предложи всички страни в света да кръстят игрища на Пеле.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР