Днес събрахме подписи с искане за още едно извънредно заседание

...
Днес събрахме подписи с искане за още едно извънредно заседание
Коментари Харесай

ПП-ДБ искат извънредно заседание на НС следващата седмица

" Днес събрахме подписи с искане за още едно изключително съвещание на Народното събрание за идната седмица, защото имаме два проблема. Единият е обвързван с, бих споделил, грандиозния гаф във връзка с тази грама, която е изпратена в последния миг с искане за гласоподаване, което не е подхожда на позицията на България. "

Това съобщи Николай Денков от " Продължаваме промяната-Демократична България " във връзка на българската позиция по резолюцията за геноцида в Сребреница.
Той счита, че настояването, изпратено до посланичество ни в Организация на обединените нации, е от служебния министър председател и външен министър Димитър Главчев.
" Този, който схваща от дипломация, знае, че в случай че това беше изпълнено, това щеше да бъде голямо леке върху България, което години наред щеше да се употребява против нас. Добре е, че посланикът, в действителност, не е приключил това. Аз бях извънредно сюрпризиран през днешния ден да видя безусловно някакви неистини, че това не е финален документ ", сподели Денков и добави, че истината се знае и може да се наблюдава документът.

Втората тематика, поради, която от ПП-ДБ желаят изключително съвещание на Народното събрание, разясни Денков, е обвързвана със заплатите на лекарите и медицинските сестри. " Всъщност, при нарастването на бюджета за тази година на Здравната каса бяха планувани средства, тъй че да има за минимални заплати за медицинските сестри най-малко 1500 лв. и за лекарите стартова заплата най-малко 2000 лв. ", означи той.

Денков уточни, че това е битка, която " ПП-ДБ водят от две години ", и в този момент още веднъж виждат опит да бъде отсрочено с още една година. " Вместо да търсят решения, за какво непрестанно се пробват да измислят някакви доводи, с които да се отсрочват такива извънредно значими решения за България ", сподели още той и добави, че като заминат младите лекари и се пенсионират медицинските сестри, колкото и нови лечебни заведения да се отворят, на която и да е частна верига, няма да има кой да работи в тях. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР