Крал Чарлз Трети и неговата съпруга, кралицата консорт Камила, отпътуваха

...
Крал Чарлз Трети и неговата съпруга, кралицата консорт Камила, отпътуваха
Коментари Харесай

Крал Чарлз Трети и съпругата му Камила са на път към Единбург

Крал Чарлз Трети и неговата брачна половинка, кралицата консорт Камила, отпътуваха със аероплан за Единбург, където новият монарх ще взе участие в процесията с носенето на ковчега на починалата си майка към катедралата " Сейнт Джайлс ", съобщи Асошиейтед прес.

Самолетът излетя през днешния ден от база на Кралските военновъздушни сили в покрайнините на Лондон.

В шотландската столица Чарлз Трети и Камила се чака да посетят двореца Холирудхаус. Ковчегът на Елизабет Втора остана в двореца през миналата нощ. Кортежът с тленните остатъци на кралицата дойде в Холируд след 6-часово пътешестване от обичаната лятна резиденция на Елизабет в замъка Балморал. 96-годишната кралица умря там в четвъртък.



Кралската двойка ще участва на панихида в памет на кралицата, ще посети шотландския парламент и ще се срещне със шотландски публични лица.

В неделя, в навечерието на погребението на Елизабет Втора, Англия ще резервира едноминутно безмълвие в цялата страна. Британското държавно управление заяви, че това ще се случи в 20:00 ч. локално време. Хората са приканени да запазят безмълвие вкъщи или на публични събития.

Погребението на кралица Елизабет Втора ще се състои на идващия ден (19 септември) в Уестминстърското абатство.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР