Крал Чарлз ще измине по-кратък път до Уестминстърското абатство за

...
Крал Чарлз ще измине по-кратък път до Уестминстърското абатство за
Коментари Харесай

Чарлз Трети няма да спази всички традиции за коронацията си

Крал Чарлз ще измине по-кратък път до Уестминстърското абатство за коронацията си, съкращавайки маршрута на шествието, което следва майка му през 1953 година, защото се стреми към по-скромно събитие, включващо някои съвременни линии, оповестяват международните организации, представени от Българска телеграфна агенция, базирайки се на Бъкингамския замък.

В прорез с традицията, Чарлз и кралицата консорт Камила ще излязат от Бъкингамския замък в теглената от коне позлатена черна държавна колесница, направена за диамантения празник на трона на кралица Елизабет Втора. Маршрутът от 2 км е малко по-къс от този, по който Елизабет стига до кралската черква.

Шествието ще премине през Адмиралтейската арка, около площад " Трафалгар " и статуята на Чарлз Първи - монархът, обезглавен през 1649 година, около постройката на Парламента, преди да дойде за религиозната работа в 11 часа сутринта.

Макар и да желае да покаже, че монархията към момента е настояща в модерна, мултикултурна Англия, Чарлз разгласи проектите си да ограничи институцията. Очаква се коронацията да отрази това с по-кратка и не толкоз екстравагантна гала спрямо тричасовата работа, с която е коронясана Елизабет Втора.

И въпреки всичко, огромна част от скъпите кралски регалии, употребявани от епохи, ще бъдат част от коронацията както на Чарлз, по този начин и на Камила, в това число пет алегорични меча, два скиптъра и пръстен на суверена със сапфир и рубинен кръст, инкрустиран с диаманти.

Камила, която ще носи короната на кралица Мария, ще държи жезъл, направен от слонова кост. Във Англия има съвсем цялостна възбрана за търговия с артикули от слонова кост, а престолонаследникът принц Уилям води акция против противозаконния трафик на части от животни, означават медиите.

По време на тържествената гала, водена от архиепископа на Кентърбъри Джъстин Уелби, Чарлз ще бъде коронясан за крал с короната на Свети Едуард - централен детайл от Скъпоценностите на короната, обсъждани от милиони гости всяка година в Лондонската кула (Тауър).

По-скромната церемони на 6 май ще включва и лично емоджи по поръчка, отразяващо първата английска коронация в ерата на обществените мрежи.  Преди 70 години коронацията на кралица Елизабет Втора е първата, излъчена по малкия екран.

Короната, която е въодушевила емоджито, е с рамка от солидно злато с почти тегло 2,2 кг, обсипана е с рубини, аметисти, сапфири, гранати, топази и турмалини, и има лилава кадифена шапка и лента от хермелин. Тя е носена от Елизабет по време на коронацията й, в този момент е модифицирана за сина й Чарлз.

Това не е първият път, в който се основават емотикони по сходен мотив. През юни предходната година по случай платинения празник на кралица Елизабет Втора в Twitter се появи емотикона на корги - обичаната порода кучета на Нейно Величество.

В края на церемонията Чарлз ще смени короната на Свети Едуард с по-леката императорска държавна корона за шествието назад към двореца.

За разлика от маршрута от 8 километра, по който Елизабет и брачният партньор й принц Филип обикалят Лондон през 1953 година, Чарлз и Камила ще се върнат по пътя, по който са пристигнали, само че в 260-годишна колесница, употребена при всяка коронация след Уилям Четвърти през 1831 година

Златната държавна колесница, която е дълга 7 метра, висока е 3,6 метра, тежи 4000 кг и е теглена от осем коня, е известна с прословутото си " жестоко " пътешестване. Елизабет го разказва като " извънредно ", кралица Виктория се оплаква от " изтощителното му люлеене ", а Уилям Четвърти, прочут като Краля на моряците, споделя, че возенето с тази колесница е като " да си на борда на транспортен съд, който се мята в бурно море ".

Позлатената карета е толкоз тежка, че може да се движи единствено с пешеходна скорост. Това би трябвало да обезпечи повече време за хората по маршрута, с цел да видят новокоронованите крал и кралица.

Парад от войскови елементи ще поздрави краля и кралицата в градините на Бъкингамския замък, последвани от трикратни приветствия от  военнослужещите.

Коронацията на крал Чарлз Трети на 6 май, събота, ще бъде придружена от тридневни тържества. След съботната гала британците са поканени в неделя да се съберат на обичайните квартални пикници. Понеделникът е празничен ден, като от Двореца приканват жителите да вземат участие в публични действия.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР