Кръгла маса на тема Журналистика по време на война събра

...
Кръгла маса на тема Журналистика по време на война събра
Коментари Харесай

Дискусия Журналистика по време на война събра репортери и изследователи във Факултета по журналистика към СУ

Кръгла маса на тематика " Журналистика по време на война " събра публицисти и откриватели във Факултета по публицистика и всеобща връзка на Софийския университет " Св. Климент Охридски ". Дискусията е във връзка днешния Световен ден на свободата на словото.

Своя опит от отразяването на военни спорове споделиха Александър Марков от Българска национална телевизия, който беше едиственият български публицист от първите минути на войната в конфликтните точки, Десислава Ризова и Иван Филчев от Би Ти Ви, Николай Дойнов и Мартин Георгиев от Нова ТВ и фоторепортерът Олег Попов.

Пред студенти и предподаватели известни публицисти, измежду които Миролюба Бенатова, Ралица Ковачева, Любомир Мартинов и Емилия Милчева споделиха мнението си за пропагандата по време на война.

Журналистите от БНР Ивелина Георгиева и Николай Петров подчертаваха върху това какъв брой значима е инспекцията на изказвания и информация, освен на терен и в новинарските излъчвания, само че и в обществените мрежи като платформи за разпространяване на подправени вести.



Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР