Кръгът от цели може би е доста по-широк от този,

...
Кръгът от цели може би е доста по-широк от този,
Коментари Харесай

Полк. проф. Димитър Недялков с ново 20 за ударите в Сирия!

Кръгът от цели може би е много по-широк от този, който се оповестява. Това сподели полк. проф. Димитър Недялков - Катедра „ Военновъздушни сили и противовъздушна защита “ във Военната академия „ Г.С. Раковски “, по отношение на нанесените от Съединени американски щати, Англия и Франция удари през вчерашния ден сутринта в Сирия.

„ Може би не са ударени единствено хранилища за химическо оръжие и съставни елементи за командване и ръководство на сирийската войска, а и оперативни тактически цели издигнати от сирийската държавна войска в територии близки до Дамаск, в това число едно от оперативните летища на режима, както и на елитни формирования от ранга на бригада “, разяснява полк. Недялков, представен от " Фокус ".

По думите му към момента няма данни до каква степен тези удари са ефикасни, само че въпреки всичко е разбираемо, че няма по какъв начин 100 ракети да бъдат пуснати по няколко цели. Според него това е доста по-голям набор, откакто се употребяват толкоз доста муниции. „ Ударите, които Съединени американски щати, Англия и Франция нанесоха в Сирия, се чакаха. Надявах се да не се случи, само че то стана. Основните системи, които участваха във въздушния удар, са крилатите ракети. Различни са източниците, които ги преброяват, има разнообразни сведения. Като осреднена големина, се споделя, че са над 100. По други публични данни са малко над 70 употребяваните крилати ракети. Лесно беше да се планува, че главното средство за нанасяне на въздушния удар са ракети „ Томахоук “.

Над 57 такива са изстреляни главно от корабни платформи. Обхватът на действието на ракетите е към 1600 км “, изясни полк. Недялков и добави, че новото в тези удари, което сигурно е заинтригувало военните специалисти, са така наречен нови крилати ракети от вид Joint Air-to-Surface Standoff Missile. „ Изстреляни са 19 такива ракети от два бомбардировача. Това е доста по-модерно оръжие от „ Томахоук “. Предвижда се точно те да заменят „ Томахоук “ като стремително средство на съдружниците.

Има два разновидността, за които се допуска, че са изстреляни. Единият е с по-близко деяние от порядъка на 320 км. В дадения случай изстрелването е станало на отдалеченост сред 800 и 1000 км от задачата. Използвани са ракети с по-голям радиус на деяние и с по-малка бойна глава от порядъка на 450 кг “, уточни той. Според него може да се допуска, че това са ракетите, които на процедура са поразили задачите, без да бъдат прихванати от сирийската противовъздушна защита.

„ Интересно е, че огромна част от обстрелваните цели авансово са взели ограничения за евакуиране на главната част от оборудванията и персоналния състав. Може би е станал прелиминарен продан на информация за това кои цели и по кое време почти ще бъде нанесен ударът поради обстоятелството съветски представители да не пострадат от тези авиационни удари. Това също се предполагаше в предварителните мнения “, сподели още полк. проф. Димитър Недялков.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР