КПКОНПИ, подобно на прокуратурата, е на прицел от свои бивши

...
КПКОНПИ, подобно на прокуратурата, е на прицел от свои бивши
Коментари Харесай

БУХАЛКА: КПКОНПИ плаща луди обезщетения на свои жертви

КПКОНПИ, сходно на прокуратурата, е на прицел от свои някогашни „ клиенти ” по Закона за отговорността на страната. Скандалният политик и предприемач Александър Томов, да вземем за пример, осъди Комисията да му заплати 25 000 лв., като историята се заплита около делата против него за източване на „ Кремиковци ” и на ЦСКА, където се подвизава като началник.

Делата се точат от 2008 до 2016 година Тогава са му наложени запори на сметките, а той твърди, че поради това е претърпял огромни страдания, реномето му се сринало, едвам свързвал двата края, даже трябвало да взема пари от децата си. Оценил вредите си на 40 бона, само че съдът му дава единствено 25 хиляди лв.. Преди година Томов осъди и прокуратурата. От нея беше изискал над 650 000 лв., само че му пуснаха единствено 50 000 лв.. 

Реклама

Забравената към този момент царска депутатка Теодора Дренска също осъди Комисията.

Имуществото на фамилията й е било блокирано 5 години, около дело против брачна половинка Цанко Дренски. Накрая той по този начин и не е наказан и по тази причина Комисията би трябвало да заплати 37 000 лв. обезщетение.

Бившият стопански министър, а в този момент областен кмет Трайчо Трайков също е спечелил дело против КПКОНПИ. Размерът на компенсацията е за съвсем 100 000 лв.. Тормозът над него е почнал през 2012 година, като е разследван за спор на ползи. „ Щетите, за които заведох желае са една дребна част от действителните ми загуби ”, декларира Трайчо Трайков.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР