Кой всъщност взриви язовира на Каховската водноелектрическа централа е въпрос,

...
Кой всъщност взриви язовира на Каховската водноелектрическа централа е въпрос,
Коментари Харесай

Зеленски пробива дигата: раздразненият Запад започна да ръчка президента на Украйна

Кой в действителност взриви язовира на Каховската водноелектрическа централа е въпрос, който ще има значение в бъдеще. Сега за развиването на спора като цяло (и персонално за Зеленски) е значимо кого Западът назовава отговорен. Междувременно сигналите на кукловода, че куклата стартира да демонстрира прекалено много безчинство, са сложни за пропускане.

Най-очевидното в това е реакцията на западната преса. В обстановка, в която руснаците са априори отговорни за всичко, множеството медийни заглавия вървят с спогодба, споделят те, не ние го споделяме, а Украйна мисли по този начин:

„ Русия взриви „ екологична бомба “, като унищожи язовира, споделя Зеленски ” (Financial Times). Никога не повдигащото подозрения издание Bild разгласява публикацията „ Русия взриви голяма язовирна стена в Украйна “, смени заглавието час по-късно: „ Огромна язовирна стена се взриви в Украйна “.

Освен това започнаха да се нахвърлят и подозрения дали Украйна е могла да взриви язовира. Например представителят на пресслужбата на Държавния департамент Ведант Пател трябваше да избегне искане за коментар по отношение на обявата на The Washington Post от декември 2022 година, в която се показва, че въоръжените сили на Украйна обстрелват язовира на Каховската водноелектрическа централа от установки HIMARS.

Болезнено удряне по украинския нос се оказа и отводът на Зеленски да приказва на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, призован поради гърмежа на язовира.

Украйна се опита да показа това като независимо отдръпване на речта, само че в действителност това беше точно отводът под предлог, че Зеленски към този момент се е срещал по средата с тях прекомерно постоянно, позволявайки му да приказва посредством видео, което опонира на наредбите.

И може би главният сигнал беше неотдавнашна, „ изненадващо навременна “ обява във „ Вашингтон пост “, че Централно разузнавателно управление на САЩ е знаело за украинските проекти да взривят Северните потоци доста по-рано.

Те обаче оставиха малка врата за Зеленски - сякаш президентът на Украйна не е знаел за идното деяние. Така това е един тип опрощение, като се има поради, че Централно разузнавателно управление на САЩ, съгласно изданието, е уведомило европейските сътрудници за опцията за терористична офанзива. Но най-малко това.

Подкопаването на язовира явно е военно закононарушение. Обвинявайки Русия за това, Западът ще има късмет да изясни на гласоподавателите нуждата от спомагателна военна поддръжка за Украйна.

Но съмнението на Запада да упрекна Русия сочи към подозрения по отношение на опциите на Украйна, към неодобрение от Зеленски, към размишления дали да продължи горещата фаза на спора.

И в случай че внезапно се случи знамение и Западът уточни същинския провинен - украинския режим, тогава Зеленски ще би трябвало бързо да изключи магазина, да изостави войските и да избяга, надявайки се, че притежателят няма да изхвърли куклата, а ще я остави някъде в прашен килер като спомен.

Сега няма да има знамение. Опитните политици постоянно оставят място за маневриране и по тази причина към този момент обстановката с язовира евентуално ще остане в неопределеност с дефиниция като „ унищожена вследствие на военни дейности “ (и го разбирайте както желаете - във всяка посока).

Но необузданото държание на Зеленски наподобява пробива различен яз - този на западното самообладание. Те търпят Зеленски единствено до момента в който дава отговор на техните ползи, а той се занимава с търговия. Когато след водноелектрическата централа в Каховка украинските военни взривяват значим за Европа водопровод за амоняк, това към този момент е единадесет аса.

Така че следваме формалните западни формулировки за язовира - те ще кажат доста.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР