Ковчегът с тленните останки на Нейно Величество беше пренесен от

...
Ковчегът с тленните останки на Нейно Величество беше пренесен от
Коментари Харесай

10-километрова опашка се изви за последно сбогом с Елизабет II, приготвили са си палатки и стълби

Ковчегът с тленните остатъци на Нейно Величество беше пренесен от оръжейна карета на Кралския отряд на конната артилерия. Крал Чарлз III и другите три деца на Елизабет II - принцеса Анна, принц Андрю, принц Едуард, както и принцовете Уилям и Хари - вървяха дружно зад ковчега.



Топовни салюти от " Хайд парк " и звукът от камбаните на Биг Бен съпроводиха шествието. Върху ковчега на кралицата има кадифена възглавница, върху която са сложени имперската държавна корона и венец от бели рози, бели далии и селекция от листа от резиденциите на кралицата в Балморал и Уиндзор.

Всички искащи да отдадат последна респект към кралицата ще имат 4 дни. Хиляди хора се подредиха още от нощес на опашка пред залата Уестминстър, най-старата постройка в Уестминстърския замък. Обособената зона за чакащите е дълга над 8 - 10 километра по брега на река Темза. Някои са си създали спонтанен дом – палатка, до момента в който чакат реда си, а други носят сгъваеми стълби, с цел да имат по-добра видимост.

" От понеделник следобяд съм тук, с цел да се сбогувам с кралицата. Когато обичаш някого,си подготвен да направиш всичко за него. Тя направи доста за монархията през всичките тези 70 години. Искам да ѝ благодаря ", споделя един от поданиците на монарха.

Хиляди доброволци и служители на реда се грижат за реда. Властите предизвестиха, че може да се наложи да се чака доста дълго.



Потокът от хора не понижава към този момент следващ ден, в противен случай, лондончани и посетители се струпват с цел да се простят с обичаната кралица.

Това демонстрира, какъв брой обичана и тачена е била кралица Елизабет Втора.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР