Костадин Костадинов очерта причините защо Възраждане не подкрепя новото правителство.

...
Костадин Костадинов очерта причините защо Възраждане не подкрепя новото правителство.
Коментари Харесай

Възраждане не подкрепя правителство, което не отговаря на националния интерес

Костадин Костадинов очерта аргументите за какво " Възраждане " не поддържа новото държавно управление. Той изреди аргументите, заради които депутатите от партията му няма да гласоподават за него, като заключи, че този кабинет не дава отговор на българския народен интерес. Той даже упрекна, че е било редено в " непознати посолства ".

Костадинов разкритикува бъдещото ръководство, че има намерение да приема Истанбулската спогодба, че не е образувало министерство на българите в чужбина и че протяга ръка на Конституцията със зеления документ. Към рецензиите той изреди и неналичието на ред хрумвания за справяне с демографската рецесия.

" Нищо във връзка с демографията - ние изчезваме като народ и страна. Нищо, нищичко записано в това съглашение ", реагира той.

Лидерът на " Възраждане " изрече противоречие с това, че новите ръководещи ще одобряват еврото без да питат българските жители и упрекна, че в образованието проф. Николай Денков продължава политиката на ГЕРБ, защото е бил два пъти зам.-министър в кабинетите на Бойко Борисов.

" Когато четохме този дълъг и просторен документ забелязахме доста съществени повторения с политики, които към този момент са прилагани 12 години. Говорим за фундаментални разлики, които няма метод да ни накарат да подкрепим това държавно управление, тъй като не съответстват с нашата идеология ", съобщи Костадинов.

" Няма по какъв начин да подкрепим политики, които са антиобразователни. В момента огромна част от децата, 1/3 от тях, са отвън просветителния развой. Това е същата политика, която трета година унищожава бъдещето на децата ни ", сподели той. Лидерът на " Възраждане " се възмути, че в наличието на учебниците по история щяло да се дописват уроци за ромите у нас.

" Това е политика, която разединява българската нация. Подобни текстове са антиконстутиоцинни ", означи той.

Относно въвеждането на зеления документ и в Министерския съвет, Костадинов съобщи:

" Въвеждането на сходни тежки дискриминационни ограничения портиворечат на смисъла на конституцията и на всички останали закони. Никой да не се заблуждава, че ще оставим сходни дискриминационни ограничения без деяние ", зарече се още Костадин Костадинов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР