Косово е готово за компромисно споразумение със Сърбия, за да

...
Косово е готово за компромисно споразумение със Сърбия, за да
Коментари Харесай

Тачи в писмо до Тръмп: Готови сме за компромис със Сърбия

Косово е готово за компромисно съглашение със Сърбия, с цел да бъдат позволени проблемите сред двете страни. Това се споделя в писмо на косовския президент Хашим Тачи до американския държавен глава Доналд Тръмп, съобщи Ройтерс.

Сърбия и някогашната й област Косово, която разгласи самостоятелност през 2008 година, започнаха през 2013 година разговор под егидата на Европейски Съюз за разрешаване на датиращите от дълго време проблеми, само че до момента е реализиран слаб прогрес, отбелязва организацията.

Преговорите са в застой от ноември, когато косовските управляващи постановиха спомагателните мита от 100 % върху внасяните от Сърбия артикули. Сърбия разгласи, че няма да води договаряния, в случай че комерсиалната обстановка не се възстановява.

Ще бъда подготвен да направя взаимни отстъпки, нужни за постигането на всеобхватно и уравновесено решение, което ще обгръща всички съществени проблеми, като по този метод бъде комплициран завършек на спора със Сърбия и се реализира мир в целия район, уточни Тачи в писмото си от 8 януари.

Засега остава неразбираемо за какво Тачи разгласява писмото през днешния ден, дни откакто е получил писмо от Тръмп, в което той приканва косовския си сътрудник да направи всичко допустимо за реализиране на съглашение със Сърбия, показва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР