Косопадът е най-честата причина за посещение при трихолог. Обикновено космите

...
Косопадът е най-честата причина за посещение при трихолог. Обикновено космите
Коментари Харесай

5 топ експертни съвета за ефективна борба с косопада

Косопадът е най-честата причина за посещаване при трихолог. Обикновено космите се обновяват всекидневно, като падат към 50-100 косъма. Въпреки това, под въздействието на външни и вътрешни тласъци, загубата на космени фоликули се усилва.

Избягвайте стресови обстановки

Състоянието на стрес оказва пагубно въздействие върху функционалната активност на целия организъм. Прекомерната загуба на коса постоянно може да бъде видяна след интервенция, заболяване или прочувствен стрес. Също по този начин, стресовите обстановки предизвикват муден напредък на космените фоликули, който по-късно може да спре изцяло. Колкото и да е необичайно, само че негативното влияние на прочувствения или физически стрес може да се прояви даже след шест месеца.

За да поддържате здравето и привлекателния външен тип на косата си, е належащо да намалите интервала на престой в стресова обстановка. Важно е да се научите по какъв начин да намалите прочувствения стрес и да се отървете от отрицателните страсти. На помощ ще дойдат физическа интензивност, дихателни техники, другарски диалог, здравословен метод на живот и приятна среда.

Балансирана диета

Тежките диети и ограничавания предизвикат липса на хранителни субстанции в организма, което от своя страна води до косопад. Недостатъчното количество протеин, витамини и минерали пречи на вярното формиране на космения фоликул и растежа на здрава коса.

За да поддържате здравето и естествената компактност на прическата, специалистите предлагат в диетата да се включат храни, богати на витамини от група В:

· Ниацинамид (В3) – оказва помощ за възстановяване на кръвообращението в космения фоликул. Намира се в бобовите растения, магданоза, гъбите, аспержите, бадемите, черната ряпа и авокадото.
 Най-честите аргументи за загуба на коса Най-честите аргументи за загуба на коса
Губим коса от самото начало и това е изцяло естествен физиологичен развой. Всеки ден към 100 косъма падат, а на тяхно място стартират...

· Пантотенова киселина (В5) – е активатор на растежа на косата. Орехи, лешници, авокадо, целина, карфиол и чесън са богати на този детайл.

· Витамин В6 – оказва помощ за подсилване на структурата на косъма, както и ускорява действието на други минерали. Редовната консумация на птиче месо, сухи банани, слънчогледови семки, домати, спанак и бяло зеле ще запълни дневната потребност от детайла.

· Биотинът (В8) е виновен за производството на себум в скалпа. Храните, богати на този детайл, включват домати, гъби, бадеми, зеленина, кълнове, бирена квас и бобови растения.

· Витамин В12 – подтиква естествените процеси на възобновяване на космените фоликули. В огромни количества този детайл съдържа месо и домашни птици, риба, вътрешности и спирулина.

Правилна грижа за скалпа
 Как да се преборим с есенния косопад? Как да се преборим с есенния косопад?
Есенният сезон се характеризира освен с ветровити нощи, пожълтели листа, красиви пейзажи от умиращата природа и последните топли дни...

Косата би трябвало да се измие с топла или хладна вода, като се правят леки масажни придвижвания. Продуктите за грижа за косата би трябвало да съдържат най-естествената формула, без съществуването на нападателни съставни елементи в състава.

За разплитане на косата специалистите предлагат потреблението на гребени и четки с меки косми. Изсушете къдриците за предпочитане естествено. Ако би трябвало да употребявате сешоар, въздушният поток би трябвало да е топъл или леден.

Момичетата, които губят доста коса, би трябвало да лимитират оформянето на прическите и стайлинга, свързани със мощно напрежение на косата. Също по този начин би трябвало да сведете до най-малко потреблението на стилизиращи артикули.

Редовен масаж на главата

Един елементарен масаж на скалпа по време на миене на косата или през целия ден ще усъвършенства положението на скалпа и ще има позитивен резултат върху храненето на космените фоликули. Нормализирането на локалната циркулация на кръвния поток ще сътвори удобна среда за напредък на нова коса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР