Корпоративният живот носи своите стресови моменти. Да сервирате лоши новини

...
Корпоративният живот носи своите стресови моменти. Да сервирате лоши новини
Коментари Харесай

Нетуъркинг за интроверти: наръчник

Корпоративният живот носи своите стресови моменти. Да сервирате неприятни вести на шефа; да се изправите пред панел от мениджъри за интервю; да вършиме огромна презентация. Но малко са нещата, по-лоши от нетуъркинга, когато сте интроверт.

Пристигате на събитие и установявате, че всички там явно към този момент се познават. И тогава се вглеждате по-внимателно и забелязвате страдалците като вас. Те са единствените, които в действителност четат анонса на конференцията. Те гледат имейлите на телефоните си с натегнатост, която в никакъв случай няма да видите в офиса. Обикалят безспирно залата като части пластмаса в океана, чакащи да се захванат за нещо. Настаняват се по местата си още до момента в който звуковите инженери тестват микрофоните.

За благополучие има препоръки по какъв начин да разчупите леда пред непознати. Но за жалост не са изключително ефикасни. Един умен човек поучава да контактувате, до момента в който се редите на опашки, тъй като е по-лесно да говорите с индивида пред вас и зад вас. Трябва да извършите засада на ескалатора, в тоалетните или на опашката, с цел да научат името ви. На опашката за кафе може да започнете дългия път към ново работно място или към скок на продажбите, като изречете шест неразбираеми думи: " Загрявате ли за главната лекция? "

Следва продължение. Не се тормозете да се смеете, тъй като нищо не може да победи напрегнатостта по този начин, както човек, който не може да спре да се смее. Вкарайте някаква персонална информация в диалога, с цел да не си помислят хората, че сте на конференция за програмен продукт за счетоводно ръководство единствено поради облагата. Изговаряйте името на индивида против вас два пъти, с цел да изглеждате в действителност ангажирани. И си водете бележки за диалозите след тях, с цел да можете да ги продължите по-късно. Комбинирайте тези съставки и ще получите " рецептата " за триумф:
Реклама
Примерен неприятен диалог:

" Загрявате ли за главната лекция? "

" Какво? "

" Загрявате ли за главната лекция? "
Реклама
" Не знам какво значи това. "

[Сканирате етикета с името против вас] " Вие сте Кийт, нали? "

" Ъъъ, да. "

[Смеете се] " Ще имам бебе, Кийт. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР