Коронавирусната пандемия в света се отрази тежко на редица сектори.

...
Коронавирусната пандемия в света се отрази тежко на редица сектори.
Коментари Харесай

Загубите за туризма в Италия заради пандемията са €53 милиарда

Коронавирусната пандемия в света се отрази тежко на редица браншове. Туристическият отрасъл е един от най-тежко засегнатите, като вредите за световния туристически бранш възлизат на 1,3 трилиона $ през 2020 година.

Ситуацията в Италия също е повече от тревожна, съобщи SIR (Servizio Informazione Religiosa). Данните демонстрират, че поради коронавирусната пандемия туристическият бранш в страната е изгубил 53 милиарда евро през предходната година.

Според данните на Coldiretti (Асоциацията на италианските земеделци) 1/3 от тези загуби са свързани с неналичието на ползване в заведенията за хранене, кафенетата и пицариите, както и закупуването на сувенири. В международен мащаб се регистрира спад от 500 милиона туристи. За Италия, която остава измежду десетте обичани дестинации, има междинен спад от 63% в интернационалните идващи в интервала сред януари и октомври 2020 година Въпреки лекото нарастване на туристопотока през летните месеци, загубите за туристическия отрасъл са големи. Експерти предвиждат, че финансовите проблеми поради COVID-19 ще се усещат и през идващите няколко години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР