Коронавирусът е заплаха за нашата цивилизация, смята милиардерът финансист и

...
Коронавирусът е заплаха за нашата цивилизация, смята милиардерът финансист и
Коментари Харесай

Сорос: Коронавирусът е заплаха за цивилизацията

Коронавирусът е опасност за нашата цивилизация, счита милиардерът финансист и човеколюбец Джордж Сорос.

В изявление за английския вестник " Индипендънт " той сподели, че през дългия си живот е виждал доста рецесии, само че не и толкоз дълбока.

" Още преди пандемията да ни раздруса, аз разбрах, че сме в революционен миг, при който считаното за невероятно и немислимо в естествени времена става освен допустимо, само че евентуално и безусловно належащо. И когато пристигна Covid-19, той тотално раздруса живота на хората и изисква доста друго държание. Това е невиждано събитие, което в никакъв случай не се е случвало в такава композиция, и то в действителност заплашва нашата цивилизация ", разяснява той.

Имало е пандемии от инфекциозни заболявания още от времето на бубонната чума. Те са били доста чести през 19 век. А след това пристигна и испанският грип в края на Първата международна война, който в действителност мина на три талази, като втората беше най-смъртоносна. Умряха милиони хора. Сериозни епидемиологични гърмежи имаше и по наше време - като да вземем за пример свинският грип единствено преди десетилетие. Затова е толкоз изненадващо какъв брой неподготвени се оказаха страните за нещо сходно, отбелязва Сорос пред " Индипендънт ".

Според него неналичието на убеденост по какъв начин да се оправяме с този вирус и по какъв начин да действаме в околните месеци и години е доста сериозен въпрос.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР