Коронавирусът директно засяга мускула на сърцето. Това заяви в ефира

...
Коронавирусът директно засяга мускула на сърцето. Това заяви в ефира
Коментари Харесай

Проф. Начев: Вирусът засяга сърцето

Коронавирусът непосредствено визира мускула на сърцето. Това съобщи в ефира на " Неделята на NOVA "   шефът на УМБАЛ „ Света Екатерина “ проф. Генчо Начев, който съумя да се пребори със смъртоносната болест. Заради нея 7 дни спял седнал, с цел да може да диша.

„ При нас главно идват хора със сърдечно-съдови болести. Вирусът непосредствено визира мускула на сърцето. И което е по-важно - води до формиране на микротромби в дребните съдове, които хранят мускула на сърцето. Оттам идват и затрудненията ”, сподели именитият кардиохирург. И съобщи: „ Не сме спрели да лекуваме пациенти със сърдечно-съдови болести, които нямат COVID-19. “.

Директорът на лечебното заведение подсигурява, че се прави всичко допустимо да няма разбъркване потоците на болните със здравите пациенти. „ Има операционна, отделена за пациенти, които са с ковид. Има обособена инвазивна лаборатория за Коронавирус и други две, които са отделени да лекуват пациенти, които нямат Коронавирус. Няма разбъркване на потоците ", разясни Начев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР