Коронавирусът Covid-19 може никога да не изчезне, предупреди директорът по

...
Коронавирусът Covid-19 може никога да не изчезне, предупреди директорът по
Коментари Харесай

СЗО: Коронавирусът може никога да не изчезне

Коронавирусът Covid-19 може в никакъв случай да не изчезне, предизвести шефът по незабавни обстановки в Световната здравна организация доктор Майк Райън.

Той добави, че даже и да се откри ваксина, контролът върху вируса ще изисква " големи старания ".

Междувременно Организация на обединените нации предизвести, че пандемията предизвиква скок в психологичните болести, изключително в страни, където липсват вложения в психологично опазване на здравето. Организацията прикани държавните управления да отговорят на тази опасност.

Какво споделиха още от СЗО?

" Този вирус може да се трансформира в още един ендемичен вирус в нашите общности и може в никакъв случай да не изчезне ", сподели доктор Райън на виртуалната конференция от Женева.

" За ХИВ вирусът не успяхме да намерим лек и сега той живее измежду нас ", изясни той.

Според доктор Райън  никой не може да планува по кое време тази болест ще изчезне.

В момента има над 100 евентуални ваксини в разработка, само че доктор Райън означи, че има и други болести, като морбили, които към момента не са отстранени, макар че има ваксини за тях.

Генералният шеф на СЗО Тедрос Адханом Гебрейес акцентира, че към момента е допустимо вирусът да бъде следен с общи старания.

" Траекторията е в нашите ръце и всеки би трябвало да работи. Всички би трябвало да допринесем за прекъсването на тази пандемия ", сподели той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР