Ритейл парковете продължават да са двигател на пазара на търговски

...
Ритейл парковете продължават да са двигател на пазара на търговски
Коментари Харесай

Ритейл парковете продължават да диктуват пазара на търговски имоти

Ритейл парковете не престават да са мотор на пазара на търговски площи у нас. Динамиката, стартирала през последните две години, остава устойчива и при започване на 2024 година. От януари досега у нас са почнали да действат четири нови обекта с общо 15 000 кв. м съвременни търговски площи. Това сочи отчетът на консултантската компания за бизнес парцели Cushman&Wakefield Forton.

“Сегментът на ритейл парковете в България е към момента относително нов на фона на пазарите в Централна и Източна Европа. Това е и една от аргументите за сериозната динамичност, която следим. Освен чисто количественото развиване, считам, че ще станем очевидци и на качествено с навлизането на нови формати по сходство на развитите пазари в Европа ”, разяснява Георги Муховски, зам.-мениджър на отдел “Търговски площи ” в Cushman&Wakefield Forton.

По думите му, до момента в който у нас миксът от наематели се състои от основно от типичен търговци като магазини за мода и обувки, мебели, електроника, в Европа трендът за кина, коуъркинг пространства, заведения за хранене и хотели в ритейл парковете към този момент е реалност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР