Американската компания OpenAI представи мултимодален генеративен модел на изкуствен интелект

...
Американската компания OpenAI представи мултимодален генеративен модел на изкуствен интелект
Коментари Харесай

OpenAI представи модел на нов изкуствен интелект GPT-4o

Американската компания OpenAI показа мултимодален генеративен модел на изкуствен интелект GPT-4o, който може да проучва тон, изображение и текст в действително време. Компанията възнамерява да го вкара в своите артикули през идващите седмици.

„ O “ в името на модела GPT-4o значи „ omni “ и се превежда като „ изчерпателен “, което съгласно компанията демонстрира, че GPT-4o е мултимодален. Моделът ИИ има GPT-4 просветеност и усъвършенствани благоприятни условия за работа с изображения и текст, както и аудио и глас. GPT-4o има контекстен прозорец от 128 хиляди токена.

OpenAI има вяра, че GPT-4o доста ще усъвършенства продуктивността на чатбота ChatGPT. Последният към този момент има гласов режим, само че новият ИИ модел ще бъде ориентиран към по-голямо взаимоотношение с чатбота като помощник, да вземем за пример той може да бъде преустановяван, до момента в който дава отговор. Емоциите в гласа на потребителя ще бъдат уловени и самият ИИ ще може да реагира на дейностите на потребителя в действително време. Визуалните благоприятни условия на ChatGPT също ще се подобрят и в бъдеще чатботът ще може да гледа състезателен мач онлайн и да изяснява разпоредбите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР