Британска добивна компания Anglo American (AA) обяви най-мащабното преструктуриране в

...
Британска добивна компания Anglo American (AA) обяви най-мащабното преструктуриране в
Коментари Харесай

Anglo American продава историческите си бизнеси с диаманти и и платина De Beers и Amplats

Британска добивна компания Anglo American (AA) разгласи най-мащабното преструктуриране в историята на компанията. Британската компания има намерение да продаде подразделението си за търговия с диаманти на De Beers и бизнеса си с платина на Amplats в обозримо бъдеще. Освен това компанията търси купувачи за бизнеси, свързани с добива на никел и въглища за произвеждане на стомана. В резултат на преструктурирането бизнесът на компанията ще бъде разграничен на три основни сегмента: рандеман на мед, произвеждане на висококачествена желязна руда и селскостопански торове.

Anglo American е акционер в De Beers от 1926 година От 2011 година Anglo American има 85% от De Beers, а останалите 15% са благосъстоятелност на държавното управление на Ботсвана. Компанията и нейните сътрудници в този момент добиват към една трета от необработените диаманти в света.

В края на април медиите оповестиха, че компанията има намерение да продаде историческия си бизнес. Решението е взето като част от огромен обзор на цената на активите, който Anglo American стартира през февруари тази година на фона на падащите цени на суровините. Спадът се отрази по-специално на пазара на диаманти и през февруари Anglo American разгласи отписване на стойност от $1,6 милиарда заради обезценката на активите на De Beers.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР