Корнелия Нинова подава оставка като лидер на БСП. Това каза

...
Корнелия Нинова подава оставка като лидер на БСП. Това каза
Коментари Харесай

Корнелия Нинова подава оставка като лидер на БСП

Корнелия Нинова подава оставка като водач на Българска социалистическа партия. Това сподели по време на брифинг водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
" Изчаках окончателните резултати, правя оценка този за Българска социалистическа партия като пагубен. Особено, че отстъпихме от трето на четвърто място пред Движение за права и свободи. Личното ми мнение е, че машинният избор затрудни нашите гласоподаватели, както и коронавирус рецесията се отрази. Има и субективни аргументи, които са доста. Отговорността я поемам аз напълно. От през вчерашния ден една група от Българска социалистическа партия ми желае оставката, това не ме впечатлява - вършат го от 5 години. Абсолютна изненада е, че оставката ми я желае служебният кабинет, посредством представителя си Антон Кутев, който го направи обществено. Абсолютна изненада е, че ИК на Радев и Йотова ми желаят оставката, имаме писмо. Предлагам на тези две структури да не се занимават с партийно строителство. ИК да си гледа балотажа, а не да се занимава с управлението на Българска социалистическа партия. Поемам цялата отговорност, виновността е напълно моя и тя е че мълчах, когато трябваше да приказвам истината. Поемам я като депозирам оставка на Българска социалистическа партия ", добави още Нинова.
" Вчера получих позвъняване от Кирил Петков и Асен Василев и покана за договаряния за сформиране на държавно управление. Приехме тази покана, прецизираме по какъв начин ще се срещнем. В този диалог си казахме, че първо ще сложим на масата стратегиите си, ще търсим общите неща и обединяване. Ще работим по-късно във формат на работни групи, които по секторни политики да беседват в детайлности за стратегия на бъдещо държавно управление. Ще бъдем рационални, диалогични и кардинални. Трябва да има работещо държавно управление и парламент ", сподели още Нинова.
https://www.facebook.com/bstv.bg/videos/665538224607948
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР