Корнелия Нинова не издържа. И си поиска третия мандат за

...
Корнелия Нинова не издържа. И си поиска третия мандат за
Коментари Харесай

Нинова не издържа. Поиска си от трибуната третия мандат

Корнелия Нинова не устоя. И си изиска третия мандат за сформиране на държавно управление от трибуната на Народното събрание. Въпреки упованията, при започване на пленарното съвещание речи за патовата обстановка би трябвало или не да се гласоподава оттегления кабинет, нямаше. Групите се схванаха да седнат още веднъж на Председателски съвет в 11,30 ч. дружно с юристите на президента. Но внезапно Нинова прочете декларация на Българска социалистическа партия.

" Искаме разсъдък, успокоение и диалогичност. Тъй като си знаем тежестта, за разлика от някои други. 36 депутата, са 36 депутата. Народът е споделил, че не можем да управляваме сами. Казваме, че сме подготвени, в случай че президентът даде третия мандат, да проявим отговорност, да проявим диалогичност, да поканим всички без Движение за права и свободи и ГЕРБ ", съобщи Нинова.

Не налагайте разграничителни линии, тъй като това минира благоприятни условия за България, сподели в декларацията си още Корнелия Нинова. Според нея изборът е непоклатимост, сигурност и грижа за хората или обществена, здравна, политическа и конституционна рецесия. По думите й това е изпит за същински политици и държавници и оценките ще ги написа народът.

" Разбираме нуждата от спомагателни съвещания с експерти, с цел да решим какво да вършим. Става въпрос за гласуването на премиера и кабинета. Разбираме и решението на Председателския съвет това да се случи по-късно денем, само че не разбираме тишината в тази зала на фона на това, което се случва в страната. Ако си заравяме главите в пясъка и си мислим, че отвън нас животът не тече по друг метод, вършим огромна неточност ", сподели Корнелия Нинова.

В декларацията си Корнелия Нинова разяснява и провокациите пред страната като новата Коронавирус вълна, нарастването на цената на тока и стоките, както и мигрантската вълна. Според нея би трябвало мисъл и разсъдък за тяхното решение. " Проблемите могат да бъдат решени единствено при едно изискване - и то е, че Народното събрание продължи да работи, не се разпуска. Мнозинството българи харесват служебния кабинет, само че в случай че не съставим постоянно държавно управление и разпуснем Народното събрание, служебният кабинет е с вързани ръце. Без бюджет, без смяна в Закона за енергетиката, без смяна в Закона за водите, без преизчисляване на пенсиите. Отговорността е тук в тази зала, отговорността е в наши ръце ", сподели още Корнелия Нинова.

Според нея партиите на митинга са се хванали за гушите, наричали са се какво ли не. " Надделяха партийни и групови ползи. Тук взаимно се обвинявахте, че едните сте на Прокопиев, другите сте на Пеевски. Ние от " Българска социалистическа партия за България " имаме чиста и ясна позиция и това ни дава опция да подходим към вас почтително, колегиално, кардинално и отговорно. Защо я имаме? Защото от 4 години се борим с този модел и 4 години понесохме всички вероятни удари. 4 години се борихме и вътре в партията, с цел да я освободим от задкулисие и зависимости. Нямаме зависимости нито от едните, нито от другите, само че желаеме кардинален държавнически, взаимноуважителен диалог. Сигурно разбирате, че третият мандат е спешен, само че и опция да решим всички тези проблеми. Възможност да дадем тази непоклатимост на страната. За страдание, уважаеми сътрудници, от през вчерашния ден още веднъж започнахте да налагате разграничителни линии. Не го правете, тъй като това минира благоприятни условия за България ", сподели още Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия регистрира, че през вчерашния ден са доближили границата на търпимостта. " Не може да казвате, че предупреждавате президента, че няма да подкрепите този или оня трети мандат, с цел да внимавал на кого го дава. Не се месете в пълномощията на президента ", съобщи Нинова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР