Корабният гигант Maersk временно ще спре всички контейнерни превози към

...
Корабният гигант Maersk временно ще спре всички контейнерни превози към
Коментари Харесай

Гигантът Maersk спира всички пратки към и от Русия

Корабният колос Maersk краткотрайно ще спре всички контейнерни транспорти към и от Русия, оповестява Reuters. Това в допълнение ще задълбочи изолацията на страната, откакто западните наказания към този момент принудиха редица компании да се отдръпват.

Maersk транспортира контейнери до Санкт Петербург и Калининград на Балтийско море, до Новоросийск на Черно море, както и до Владивосток и Восточни на източното крайбрежие на Русия. Всички тези направления ще бъдат краткотрайно спрени.

Западът наложи тежки ограничавания на Русия в опит да замрази стопанската система й и да я блокира от световната финансова система. Така на процедура Европейски Съюз направи страната отблъскваща за вложители и насърчи интернационалните компании да спрат продажбите си, да пресечен връзките си и да се откажат от инвестиции за десетки милиарди долари.

Санкциите затвориха въздушното пространство за съветски самолети, изключиха някои съветски банки от световната финансова мрежа SWIFT и ограничиха способността на Москва да употребява своите валутни запаси за над 640 милиарда $.

Енергийните компании BP и Shell се отхвърлиха от акции за милиарди долари, до момента в който водещи банки, самолетни компании, производители на коли и други понижиха доставките, прекратиха партньорствата и нарекоха дейностите на Русия неприемливи.

Очаквам да видя голям брой сходни известия през идващите няколко дни “, сподели Соня Ковал, президент на Zevin Asset Management в Бостън.

Нефтогазовата компания TotalEnergies също съобщи, че повече няма да дава капитал за нови планове в Русия, откакто Shell, BP и норвежката Equinor взеха решение да изоставен енергийния бранш на страната.

Американските Visa Inc и Mastercard Inc блокираха голям брой съветски финансови институции от мрежата си.

Meta (собственикът на най-голямата обществена мрежа в света Facebook) ще ограничи достъпа до съветските държавни медии RT и Sputnik на своите платформи в целия Европейски съюз. YouTube също блокира канали, свързани с двете малките екрани в цяла Европа.

Късно в понеделник Warner Bros съобщи, че е отдръпнала тазседмичното стартиране на „ Батман “ от съветските екрани, стимулирана от известие на Walt Disney Co, която пък стопира излъчването на театрални филми в Русия.

Големите производители на коли и камиони, в това число Volvo и GM, прекъснаха износа за Русия. Ford Motor, която има 50% дял в три съветски завода, не разяснява всъщност проектите си.

Автомобилният производител Mitsubishi Motors може да спре продажбата на своите коли в Русия, заяви организация Jiji във вторник. Японският авто колос има 141 представителства с марката в Русия.
Веригата на доставки
Авиокомпаниите се приготвят за продължителни блокажи на коридори за полети оста изток-запад, след взаимните забрани от страна на Русия и Европейски Съюз. Санкциите ще повлияят на доставките, изпълнявани по въздух. Смята се, че ще обиден над 20% от международния товар, транспортиран със самолети.

За момента Съединени американски щати – сътрудникът на Европейски Съюз – се въздържа да вкара сходна възбрана за съветски самолети.

Доставките към и от Русия обаче може да бъдат в допълнение затруднени, откакто Англия реши да забрани на всички съветски кораби да влизат в английски пристанища.

Току-що станахме първата нация, която одобри закон за цялостна възбрана на всички кораби, с каквато и да е съветска връзка, да влизат в английски пристанища “, разгласи транспортният министър Грант Шапс.

Шапс даже прикани хората в Twitter да споделят посланието му, „ с цел да насърчат всички страни да създадат същото в поддръжка на народа на Украйна “.

At London`s Foreign Office where we`ve just become the first nation to pass a law involving a total BAN of ALL ships with ANY Russian connection whatsoever from entering British ports.

Please RT to encourage all countries to do the same in support of the people of #Ukraine???????? pic.twitter.com/yjI9NRD6E3
— Rt Hon Grant Shapps MP (@grantshapps) March 1, 2022
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР