Българската компания Мебел стил“ планира да открие завод за производство

...
Българската компания Мебел стил“ планира да открие завод за производство
Коментари Харесай

„Мебел стил“ ще произвежда и дървени къщи в Търговище

Българската компания „ Мебел жанр “ възнамерява да открие цех за произвеждане на дървени къщи в Търговище, където са и другите ѝ предприятия. Новото произвеждане се чака да стартира до юни идната година, а инвестицията в него е към 7 млн. лева, изясни комерсиалният шеф на компания и един от притежателите ѝ Десислава Данева, представена от Българска телеграфна агенция.

Финансирането на новия план е със личен капитал, средства от европроекти и заеми от банки.

Компанията работи по плана от началото на тази година и към този момент е поръчала нужната техника и машини. В завода огромна част от производството ще е автоматизирано, за разлика от тези с мека мебел, и в него ще работят 20 души.

Заводът ще е в Търговище, само че на друга площадка от останалите индустриални бази на компанията. Продукцията е ориентирана както за вътрешния пазар, по този начин и за чужбина. Това е метод за диверсифициране на риска, разяснява комерсиалният шеф на компанията. Първите тестови къщи ще са подготвени през януари или февруари 2025 година

Идеята за новия артикул идва от индустриалния шеф на компанията, а Данева я обосновава с това, че желаят да опитат нещо ново.

Семейната компания работи по още един план за медицинско-естетически център, който се чака да бъде открит дружно със завода за дървени къщи и също ще е в Търговище.

„ Мебел Стил “ е фамилна компания, основана през 1995 година в гр. Търговище. Предприятието е профилирано в производството на тапицирана (мека) мебел и матраци. Дружеството е един отнай-големите производители в България с повече от 700 чиновници в четири индустриални и складови бази.

Първият му цех е в град Търговище. Вторият, открит през 2015 година, е в с. Макариополско. Третият се намира в град Попово. Четвъртият цех е още веднъж в Търговище.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР