Кораб от австралийския боен флот пристигна днес в крайбрежния град

...
Кораб от австралийския боен флот пристигна днес в крайбрежния град
Коментари Харесай

Военен кораб евакуира хиляди, блокирани от пожарите в Австралия

Кораб от австралийския военен флот дойде през днешния ден в крайбрежния град Малакута, щата Виктория, с цел да изтегля хиляди поданици и посетители на града , който е блокиран от пожари, предадe Българска телеграфна агенция. 

На борда на кораба има храна, вода и лекарства . Той може да изтегля до хиляда индивида за един курс, споделиха от австралийското министерство на защитата.

В градчето, на към 500 км източно от Мелбърн, обитават четири хиляди индивида, които поради наближаващите пламъци от вторник са потърсили избавление на морския бряг. Малакута има обитаеми към хиляда индивида, само че то е известна ваканционна дестинация през лятото.

По-рано през днешния ден противопожарните служби в щатите Виктория и Нов Южен Уелс приканиха туристите и всички приходящи да изоставен зоните с пожари поради предстоящите високи температури в края на седмицата, които могат да придадат спомагателна мощност на огнената буря.

Австралийската метеорологична работа разгласи, че замърсяването на въздуха в столицата Канбера е двайсет пъти над равнището на сигурност за здравето на хората и че поради дима от пожарите понастоящем това е най-замърсеният град в света . Горските пожари бушуват в югоизточните елементи на Австралия от октомври.-->

Огънят е опустошил над 5,36 милиона хектара и е унищожил над 1400 жилища. Смъртните случаи са 14
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР