Координационна среща на местните власти и регионалните институции в Пловдив

...
Координационна среща на местните власти и регионалните институции в Пловдив
Коментари Харесай

Координационна среща на местните власти и регионалните институции в Пловдив област

Координационна среща на локалните управляващи и районните институции в Пловдив област, с цел да бъде събрана цялостната информация за опциите за помощ и поддръжка за украински жители, бягащи от войната, привиква на следващия ден (1 март) регионалният шеф Йордан Иванов.

Целта е да се координират дейностите на институциите, да се откри в оптимално къси периоди какви са наличните запаси за настаняване на украински жители и има ли благоприятни условия да преустройване на здания за настаняване, в случай че това се наложи. Участниците в срещата ще обсъдят и всички други аспекти на обществена поддръжка, съпричастност и взаимност, която зависи от институциите в Пловдив област, с цел да се подсигури както краткотрайно престояване на украински жители и техните фамилии, по този начин и дълготраен престой.

В срещата ще вземат участие кметовете на общините в Пловдив област, представители на Областна дирекция Министерство на вътрешните работи – Пловдив, Дирекция „ Социално подкрепяне “ – Пловдив, Дирекция „ Здравеопазване “ към община Пловдив, Съвместното командване на специфичните интервенции, Териториална дирекция „ Национална сигурност “, УМБАЛ „ Пловдив “ АД, УМБАЛ „ Св. Георги “, Български червен кръст (БЧК) – Пловдив.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР