Координационен център ще съдейства за настаняването на бежанци от Украйна

...
Координационен център ще съдейства за настаняването на бежанци от Украйна
Коментари Харесай

В Пловдив създават координационен център за бежанци от Украйна

Координационен център ще спомага за настаняването на бежанци от Украйна, потърсили леговище в Пловдив и района. Това заяви регионалният шеф Йордан Иванов, който се срещна с  кметове и  представители на районни институции, с цел да се обсъдят опциите за помощ  и поддръжка на напускащите Украйна, поради военния спор.

В Центъра ще се обобщава информацията от общините, от Българския червен кърст, където също се обаждат доста жители, с цел да оферират жилища, какко и от " Тракия " - икономическа зона. На този стадий фирмите там са в подготвеност да подкрепят към 100 души: " Работата ни ще е да координираме тези места за настаняване съгласно свободни работни места, съгласно места в учебни заведения за въвеждане на децата в просветителната система, детски градини. По отношение на трудовите правни отношения дружно с Инспекцията по труда ще оказваме цялостна институционална поддръжка както на бедстващите украински жители, по този начин и на пловдивския бизнес ".

Осигурени са 50 кревати за гратис лекуване в болница-Пловдив. Също там ще могат да се употребяват и 10 кревати в неонатологичното поделение. И от Университетската болница " Свети Георги " имат подготвеност да се включат при нужда за даване на гратис лекуване на нуждаещи се бежанци. От през днешния ден се разкрива и денонощна телефонна линия на Координационния център.

Номерът е: 605 550 с код за Пловдив 032.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР