Кооперативните пазари няма да работят само три дни - петък,

...
Кооперативните пазари няма да работят само три дни - петък,
Коментари Харесай

Пазарите спират да работят само от 17 до 19 април

Кооперативните пазари няма да работят единствено три дни - петък, събота и неделя. В четвъртък и в понеделник те ще бъдат отворени, сподели пред публицисти пред тунел "Железница " на автомагистрала "Струма " министър председателят Бойко Борисов, запитан какви спомагателни ограничения, свързани с изключителното състояние, ще бъдат подхванати за Великденските празници.

Трябва да се съблюдава заповедта на министъра на опазването на здравето за ограниченията, сподели Борисов. Мерките са по рекомендация на Щаба за изключителното състояние, където са най-хубавите специалисти, добави той. Има заповед на министъра на опазването на здравето - регионалните градове ще се напущат единствено от тези, които пътуват по работа, съобщи Борисов.

"Всички мои сътрудници, които се правеха на бабаити и говореха, че коронавирусът е някакво грипче, в този момент поставят хиляди трупове в найлонови чували ", сподели Борисов. Убеден съм, че до няколко месеца ще се намерят медикаменти и ваксини, всички работят за това, ние също, добави той.

Ще стартирам и ще приключвам с едно - спасихме ви от мигрантската рецесия, в този момент желая да запазим българите живи и здрави. Всички бизнеси, които могат да работят - работят. Останалите ще ги компенсираме и ще им оказваме помощ. Задачата ми е да ви запазя живи, сподели Борисов.

Премиерът предложи пазарният ден в Благоевград вместо в събота, както е обичайно, да е в четвъртък или в понеделник.

Борисов заяви, че е приказвал през днешния ден с търговците на едро на аграрни артикули и с комерсиалните вериги посредством видеовръзка и предложи сходен модел за връзка и с публицистите. Мисля, че ще стигнем до решения на всички проблеми - и 90 % от българското мляко да се употребява, и да се отворят щандове за българско произвеждане. Всеки обаче би трябвало да има фактури - който внасяше на черно плодове и зеленчуци не може да изисква от страната. Трябва и да се съблюдават и европейските прави за общ пазар. Върви доста добър разговор сред производители и търговците в тази посока, сподели министър председателят.

Борисов отхвърли да отговоря на въпроси, които се отнасят за президента Румен Радев.

Борисов заяви, че отива в Банско да ревизира по какъв начин се оправя дървопреработващата индустрия и по какъв начин върви всеобщо тестване на хората там за ковид. Започва всеобщо тестване, стотици хора, има към този момент 20 хиляда ПСР теста, сподели той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР