Концерт на Софийската филхармония се проведе по случай 120-ата годишнина

...
Концерт на Софийската филхармония се проведе по случай 120-ата годишнина
Коментари Харесай

Концерт по случай 120 години дипломатически отношения между САЩ и България

Концерт на Софийската филхармония се организира по случай 120-ата годишнина от установяването на дипломатически връзки сред България и Съединени американски щати. Това заяви пресцентърът на Министерството на външните работи (МВнР).

Събитието се организира под патронажа на заместител министър-председателя и министър на външните работи Мария Габриел. Съединени американски щати бяха показани от дипломат Кенет Мертен. Вицепрезидентът Илияна Йотова, министри, евродепутати, представители на дипломатическия корпус също посетиха събитието.
-->
В концерта беше включена селекция от вдъхновяващи произведения на някои от най-големите български и американски композитори – Панчо Владигеров, Джордж Гершуин, Ленард Бърнстейн, Румен Бояджиев – наследник. Гостите се любуваха на виртуозните осъществявания на артистите от Софийската филхармония, със специфичното присъединяване на диригента Григор Паликаров, осведомят от Министерство на външните работи.

„ Избрахме този концерт за отбелязване на юбилея поради въздействието на музиката, с нейните ритми и положителна сила и силата да въодушевява и сплотява хората. Тя, като неповторим повсеместен език, има способността да открива сърцата и съзнанието ни за хубостта и съвършенството “, разяснява Мария Габриел, представена от пресцентърът на Министерство на външните работи.

За първи път дипломатически връзки сред двете страни са открити на 19 септември 1903 година, сочат данните на отдел „ Справочна “ на Българска телеграфна агенция. Тогава Джон Джаксън връчва акредитивните писма на княз Фердинанд като пръв държавен представител на Съединени американски щати в София. На 24 март 1910 година Съединени американски щати признават независимостта на България, написа БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР