Консумацията на повече яйца намалява риска от сърдечносъдови заболявания и

...
Консумацията на повече яйца намалява риска от сърдечносъдови заболявания и
Коментари Харесай

Знаете ли, че едно яйце на ден снижава риска от инсулт

Консумацията на повече яйца понижава риска от сърдечносъдови болести и инсулт, съгласно изследване на Пекинския университет.

Причината е, че яйцата покачват " положителния " холестерол. Дори едно яйце дневно е задоволително за осезаеми резултати в тази област.

Изследователите са открили, че в случай че консумирате по едно яйце дневно, това ще усили " положителния " холестерол в организма ви. " Добрият " холестерол е липопротеин с висока компактност, който отстранява " неприятния " холестерол, прочут още като липопротеин с ниска компактност. До това умозаключение стигат епидемиолози от Пекинския университет.

Първият създател на проучването доктор Ланг Пан съобщи: " Малко откриватели са проучвали връзката сред потреблението на яйца и сърдечносъдовите болести. " Учените са набрали 4778 поданици на Китай за изследването. 3401 от тях са страдали от сърдечносъдови болести.

" Умерената консумация " на яйца защищава от формиране на кръвни съсиреци
ВИЖТЕ СЪЩО:

 
Кръвните проби демонстрират, че хората, които употребяват яйца в умерени количества, имат по-високи равнища на аполипопротеин А1 , който е съставка и конструктивен материал на " положителния " холестерол. По-конкретно, те имат повече молекули липопротеини с висока компактност, които оказват помощ да се поддържат артериите и другите кръвоносни съдове свободни от неприятен холестерол, предпазвайки ги от формиране на кръвни съсиреци и високо кръвно налягане . Те предотвратяват запушването на кръвоносните съдове, които доставят с кръв значими органи, в това число сърцето и мозъка.

Учените са разпознали и 14 метаболита или протеини, свързани със сърдечносъдовите болести.

Участниците в изследването, които са яли по-малко яйца, са имали по-ниски равнища на потребни протеини и по-високи равнища на нездравословни протеини спрямо тези, които са яли яйца постоянно.

Учените употребяват техника, наречена точков ядреномагнитен резонанс, с цел да измерят 225 метаболита в плазмата. Двадесет и четири от тях са свързани с количеството употребявани яйца.

Британската здравна работа предлага включването на яйцата в хранителния режим, защото ги счита за основна част от здравословното и уравновесено хранене. А Британската фондация за сърдечни болести твърди, че към този момент не счита потреблението на яйца за рискова за здравето.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР