Консултативен съвет ще замени Националния ваксинационен щаб. Това беше решено

...
Консултативен съвет ще замени Националния ваксинационен щаб. Това беше решено
Коментари Харесай

Националният ваксинационен щаб се закрива, реши МС

Консултативен съвет ще размени Националния имунизационен щаб. Това беше решено на държавното съвещание през днешния ден.

В съвета по ваксини ще вземат участие специалисти с по-широка експертиза и с по-широка социална представителност, се споделя в претекстовете към решението. Той ще подкрепя министъра на опазването на здравето в организирането и провеждането на имунизациите, правенето на социална информация и реализирането на връзка за повишение на доверието във имунизацията и постигането на висок имунизационен обсег в страната.

Промяната стана допустима с Решение за изменение на РМС № 896 от 2020 година за приемане на Национален проект за имунизиране против COVID-19 в Република България. 

С него беше препоръчано да се прекрати активността на Националния имунизационен щаб, основан с решение на Министерски съвет № 896 от 2020 година за приемане на Национален проект за имунизиране против COVID-19 в Република България.

Разпоредбата на член 45, алинея 1 от Закона за администрацията дава опция на министъра, при нужда от консултативна помощ от външни специалисти за решение на проблеми от специфичната му подготвеност, да основава препоръки като експертни консултативни звена.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР